Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan lehet bankkártyát váltani?

Hogyan lehet bankkártyát váltani?

Figyelt kérdés
úgy értem, hogy pl bemegyek az otp-be és egy egy dombornyomott kártyát kérek, hogy cseréljék ki ezt, mert ez nem dombornyomott. lehetséges ez?
2012. dec. 5. 19:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Hat kicsereleni nem fogjak, de ujat igenyelhetsz. A dombornyomott kartyanak viszont feltetelei vannak, pl Minimális fedezeti összeg biztosítása a forint folyószámlán, mely

150.000 Ft, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal már rendelkezett a Folyószámlával, vagy

300.000 Ft, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal még nem rendelkezett a Folyószámlával,

vagy a forint folyószámlára történő rendszeres jövedelem átutalás igazolása, amely legkevesebb

60.000 Ft /hó, ha a számlatulajdonos a Szerződés kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal már rendelkezett a Folyószámlával, vagy

80.000 Ft /hó, ha a számlatulajdonos a kitöltésének időpontját megelőző 5 hónappal még nem rendelkezett a Folyószámlával.

2012. dec. 5. 19:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Én a Gránit Banknál simán kaptam dombornyomott Mastercardot úgy, hogy csak 1000 forint volt a számlán.

A Raiffeisennél is kaptam anno dombornyomott Visa-kártyát, amikor nyitottam a számlát és csak pár ezer forintot utaltam rá.

2012. dec. 5. 20:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Mi a fenének neked dombornyomott bankkártya?

Jópár(!) évvel ezelőtt még volt valami mérhető különbség köztük, pl. csak dombornyomottal lehetett rendelni vagy előfizetni telefonon keresztül, vagy hogy a megrendelőlapra odaírtad a számát, de manapság már egy sima akármilyen kártyát tudsz használni netes fizetésre is , márpedig azon át ma szinte minden megoldható. Akkor meg?

Látom, ez a "dombornyomott" is valami olyan városi legenda lesz, mint a "diplomás minimálbér".

Persze jobban néz ki egy dombornyomott, de azon kívül ma már nem sok egyéb plusz társul mellé, és ennek ellenére több bank még mindig drágábban adja, pont azért, mert nem hiszik el az emberek, hogy az én sima Visa electronom kb. pont ugyanannyit ér, mint a te dombornyomottad.

2012. dec. 6. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!