Mivel tudnék takarékoskodni a kis lányomnak?
A lakáskasszákhoz az állam ad az éves befizezésedhez 30% - ot. Ez rövid(4-5) éves periódusban éri meg és csak lakáscélra( hiteltörlesztés, korszerűsítés,lakásvásárlás, építkezés....) használható fel. Kijátszani egyszerűen számlákkal tudod, sosem ellenőrzik johy tényleg cementet vettél-e. Ezt 4 évente megjátszhatod, havi 20 ezres megtakarításhoz év végén 72000 adnak.
Ami hoszzútávúbb és talán jobban is hoz az az életbiztosítás. Tudom sokan szkeptikusak de lehet itt is ügyeskedni csak tudni kell mire figyeljünk. (kockázati rész , biztonsági tartalék, letét, hozzáférhetőség....stb) a harmadik van nekem mire kitapasztaltam hogy az életbisztosítást nem jó megtakarítással kombinálni. Csinálj egy csak életbisztosítást magadra (éves díjja 20000 alatt kell legyen) kedvezményezett a gyereked. Plusz egy olyan bisztosításosegtakarítást ahol a kockázati rész max évi 500-1000ft de a megtakarítást te határozod meg.. Ebből ne engedj mikor másra akarnak ràbeszélni az öltönyös
Szerintem még mindig a bankbetét a legjobb.
Nagyobb összegnél, hosszabb időre pedig az állampapír, így elkerülhető a kamatadó megfizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!