Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mivel tudnék takarékoskodni a...

Kaatinkaa kérdése:

Mivel tudnék takarékoskodni a kis lányomnak?

Figyelt kérdés
Szeretnék havonta bizonyos összeget lerakni a kislányomnak a későbbi időkre. Csak nem tudom, hol érdemes és milyen fajtát kellene kötnöm. Tudnátok nekem segíteni? Azt szeretném, hogy amit berakok az legalább biztosan visszajöjjön mikor lejár.

2012. dec. 1. 13:12
 1/3 anonim ***** válasza:

A lakáskasszákhoz az állam ad az éves befizezésedhez 30% - ot. Ez rövid(4-5) éves periódusban éri meg és csak lakáscélra( hiteltörlesztés, korszerűsítés,lakásvásárlás, építkezés....) használható fel. Kijátszani egyszerűen számlákkal tudod, sosem ellenőrzik johy tényleg cementet vettél-e. Ezt 4 évente megjátszhatod, havi 20 ezres megtakarításhoz év végén 72000 adnak.

Ami hoszzútávúbb és talán jobban is hoz az az életbiztosítás. Tudom sokan szkeptikusak de lehet itt is ügyeskedni csak tudni kell mire figyeljünk. (kockázati rész , biztonsági tartalék, letét, hozzáférhetőség....stb) a harmadik van nekem mire kitapasztaltam hogy az életbisztosítást nem jó megtakarítással kombinálni. Csinálj egy csak életbisztosítást magadra (éves díjja 20000 alatt kell legyen) kedvezményezett a gyereked. Plusz egy olyan bisztosításosegtakarítást ahol a kockázati rész max évi 500-1000ft de a megtakarítást te határozod meg.. Ebből ne engedj mikor másra akarnak ràbeszélni az öltönyös

2012. dec. 1. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem még mindig a bankbetét a legjobb.

Nagyobb összegnél, hosszabb időre pedig az állampapír, így elkerülhető a kamatadó megfizetése.

2012. dec. 1. 21:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Megtakarításos életbiztosítás, befektetéses életbiztosítás, bankbetét. Bármi, ami fixen kamatozik és megbízol abban, aki ajánlja. A Babkötvény eszedbe se jusson, mert nem kamatozik szinte sennit!
2012. dec. 2. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!