Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitelt szeretnék felvenni!...

Diákhitelt szeretnék felvenni! De nem értem a dolgokat! Hogy is van ez az egész?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és középiskolába járok, még vissza van 1,5 évem plusz a technikumom! Diákhitelt csak egyetemi hallgatók vehetnek fel vagy én is középiskolás létemre? Mi kell hozzá? Ha 100.000 Ft összeget szeretnék felvenni, akkor hogy kell azt visszafizetnem? Nekem bonyolult a diákhitel oldala meg minden.. Valaki elmagyarázhatná nekem!

2012. nov. 29. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Legkorábban a technikum alatt vehetsz fel, ha felsőfokú szakképzésre jelentkezel. Középfokú OKJ-n nem jár diákhitel sem. Szóval középiskolásként nincs diákhitel.

A 100.000 Ft-ot pedig kamataival együtt a tanulmányaid befejezését követően kell törlesztened.

2012. nov. 30. 01:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Diákhitelt csak egyetemi vagy főiskolai képzés alatt vehetsz fel a megadott nyomtatványok kitöltésével. Ezt is úgy, hogy amennyiben költséges vagy beírod a költségtérítést és az összeget kérheted havi bontásban vagy egyben. Minimum 50 max 250e forint kérhető. Állami támogatásban részesülők max 200e forintot igényelhetnek. A visszafizetés a tanulmányaid befejezése után kezdődik, ha nem kéred a szüneteltetést. Ebben az esetben ők fognak majd keresni és szabják ki a jövedelmed alapján a havi törlesztőrészletet.
2012. nov. 30. 12:15
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Kedves utolsó, sajnos néhány információban tévedsz:

1. Szüneteltetést nem kérhetsz.

2. A visszafizetés nem jövedelem alapján történik, hanem a mindenkori minimálbér X %-a a kötelező havi törlesztő. Tehát kereshet az illető havi 100 vagy 300 ezret is, a törlesztőrészlet ugyanakkora lesz.

2012. nov. 30. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:
#3: a te 2. pontod is téves.
2012. nov. 30. 14:10
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

"A törlesztőrészletet a törlesztési kötelezettség beálltának évében és az azt követő évben a minimálbér alapján határozzuk meg. Ebben az időszakban a fizetendő összeg az előző év október 31-én érvényes minimálbér 6-8-9 százaléka.

Azok a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók, akik akár egyszer is igénybe vették az elérhető legmagasabb (jelenleg havi 50 000 Ft) hitelösszeget, a törlesztés kezdetének évében és az azt követő évben az előző év október 31-én érvényes minimálbér 8 százalékát kötelesek fizetni havonta."

2012. nov. 30. 18:08
 6/8 anonim ***** válasza:
A harmadik évet már nem olvastad el, ugye?
2012. nov. 30. 18:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A diákhitel visszafizetésénél különbséget kell tenni abban, hogy mi a minimum elvárás a visszafizetésnél és mi az, amit lehet.

Megtévesztő, hogy a tájékoztatókban az van kiemelve, hogy mekkora az a havi részlet, amit mindenképpen vállalni kell, de az nincs kellőképpen kihangsúlyozva, hogy ennél a minimumnál jóval több részletet is lehet vállalni.

Aki csak a minimumot vállalja, meglepetés érheti, mert aki pl milliós öszeget vett fel a diákévek alatt, annak évről évre folyamatosan nőni fog az össtartozása akkor is, ha fizetgeti a minimum elvárt "részleteket".

2012. nov. 30. 18:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Így már minden világos! Akkor nekem ez most még tárgytalan 1 2 évig...
2012. dec. 1. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!