Ez, hogy működik?

Figyelt kérdés

Pl. Én nyitok itt Magyarországon egy bankszámlát és feltöltöm 30 ezer Ft készpénzzel. Ugye ez megjelenik digitális számformájában az egyenlegemen. Ezt a 30 ezer Ft-ot én átutalom egy külföldi bankszámlára.

A kérdés, hogy ilyenkor az első bank amelyiknél nyitottam a bankszámlát az 30 ezer Ft-tal gazdagodik? Hiszen befizetésnél csak egy digitális számsort adtak nekem, én viszont 30 ezert Ft készpénzt fizettem be ami végül a banknál marad. Vagy, hogy működik ez?

2012. nov. 21. 12:20
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és átutalás után is náluk marad a pénz. Vagyis a semmiből lett nekik 30 ezer Ft-juk.
2012. nov. 21. 12:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem is értem a logikádat.

Befizetsz 30e forintot a bankszámládra. Kezdjük ott, hogy az a 30e forint sem "érték", hiszen csak 2 db papír. A MNB ill. A Magyar állam "digitális pénze" áll mögötte (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) ettől lesz érték.

Utána a bank ezt átutalja egy külföldi banknak. És bumm, ennyi. Nem teremt senki semmit.

2012. nov. 21. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Ahha! asszem én értem a kérdést! Mert az utalás után a 30e Kp ott marad a bank "kezébn"! Vagy a kp-t utána küldik... NA hát ezt nem hiszem! Na most akkor tényleg hogy is van ez? :D
2012. nov. 21. 12:50
 4/7 A kérdező kommentje:

Ha az elsőnek igaza van, akkor a digitális számok mögött van fedezet a MNB részéről. Vagyis amikor átutalják a pénzt a számlámra akkor a MNB-nak hiány keletkezik, amit az én befizetett készpénzemmel tömnek be valamilyen módon.

De ez vajon tényleg így megy?

2012. nov. 21. 13:00
 5/7 A kérdező kommentje:
*Nem az érék számít jelen helyzetben, írhattam volna 3 milliárd Ft-ot is.
2012. nov. 21. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Most akkor a bank "rakosgatja jobbra balra" a köteg pénzeket, hogy: ez most valós pénz, ez meg nem(mert ezt digitálisan kiment külföldre)?!
2012. nov. 21. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Mit számít, hogy az a pénz papírpénz vagy digitális? Ekvivalens a kettő. Amikor átutalod a 30 000 Ft-ot az A bankból a B bankba, akkor A banknak 30 000 Ft-tal kevesebb pénze lesz, B banknak meg 30 000 Ft-tal több.
2012. nov. 29. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!