Ez, hogy működik?
Pl. Én nyitok itt Magyarországon egy bankszámlát és feltöltöm 30 ezer Ft készpénzzel. Ugye ez megjelenik digitális számformájában az egyenlegemen. Ezt a 30 ezer Ft-ot én átutalom egy külföldi bankszámlára.
A kérdés, hogy ilyenkor az első bank amelyiknél nyitottam a bankszámlát az 30 ezer Ft-tal gazdagodik? Hiszen befizetésnél csak egy digitális számsort adtak nekem, én viszont 30 ezert Ft készpénzt fizettem be ami végül a banknál marad. Vagy, hogy működik ez?
Nem is értem a logikádat.
Befizetsz 30e forintot a bankszámládra. Kezdjük ott, hogy az a 30e forint sem "érték", hiszen csak 2 db papír. A MNB ill. A Magyar állam "digitális pénze" áll mögötte (nagyon-nagyon leegyszerűsítve) ettől lesz érték.
Utána a bank ezt átutalja egy külföldi banknak. És bumm, ennyi. Nem teremt senki semmit.
Ha az elsőnek igaza van, akkor a digitális számok mögött van fedezet a MNB részéről. Vagyis amikor átutalják a pénzt a számlámra akkor a MNB-nak hiány keletkezik, amit az én befizetett készpénzemmel tömnek be valamilyen módon.
De ez vajon tényleg így megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!