Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyibe kerül a jelzálogcsere?

Mennyibe kerül a jelzálogcsere?

Figyelt kérdés
Nagyjából tisztába vagyok vele, hogy mik a feltételei és milyen tételekért kell fizetni, csak magával az összegekkel nem vagyok tisztában. Tudna ebben valaki segíteni, hogy mégis legalább nagyságrendileg mennyibe kerülne?
2012. nov. 20. 21:36
 1/4 okoskatörp ***** válasza:

Alapból négy tétel lehet

- szerződésmódosítási díj: bankfüggő, ezrelék, pár tízezer

- értékbecslési díj: 30-45 ezer

- közjegyzői díj: sávosan függ az értéktől, 15-60 ezer

- földhivatali illeték: a lekérés, a törlés és a bejegyzés díja. 20 ezer felett (nem tudom fejből)

2012. nov. 21. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:
bankfüggő a szerződés módosítás díja. Sok esetben megéri új hitel felvenni és a régit visszafizetni, ugyanis az újaknál sok esetben elengedik a hitel kezdeti díjait...
2012. nov. 21. 16:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Még csak most vettük fel a hitelt, 4 millió forintot. Szüleim házán van a jelzálog, hogy megkapjuk a hitelt, mivel az általunk vásárolt ház értéke nem éri el az 5 milliót, ami a bankoknál alap feltétel volt. Viszont tavasszal nagyobb összeghez jutunk, rá tudnánk költeni kicsit több mint 1 millió forintot, így már biztosan eléri az 5 milliót. Szeretnénk minél hamarabb megszabadítani szüleinket a tehertől.
2012. nov. 21. 17:29
 4/4 okoskatörp ***** válasza:
Akkor menj be a bankodhoz és kérj részleges előtörlesztést. Ennek is van költsége, általában a betörlesztett összeg 2 százaléka. Szerintem ez a legolcsóbb.
2012. nov. 25. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!