Mit lehet tenni ha a bank nem hajtotta végre a végtörlesztési kérelmet?

ok, akkor cáfolom az előzőt, vannak itt hiteltanácsadók:)
Ha a bankba a végső határidőn belül benyújtottad írásban a Végtörlesztési Kérelmet és erről megvan a banki visszaigazolásod is, illetve ha ezek után az utolsó határidőig beérkezett a megfelelő összegű utalás, akkor reklamálj.
Köszönöm!
Sógornőmről van szó, szóval én nem raklamálhatok. :) Neki próbálok segíteni. Tegnap volt bent a bankban, de ott is csak a vállukat vonogatták, meg azt mondták neki, hogy fixálja le újra, és végtörlesszen így... De az plusz 200eft lenne, és különben is minek, ha már egyszer le lett fixálva, küldte is a bank a válaszlevelet, hogy mennyit fizessen, időben át lett nekik utalva a pénz, és mégsem csinálták meg...

Azért az nem egészen ugyanaz, ha valaki "most fixál és végtörleszt", mert ő csak s mostani árfolyamon teheti ezt meg, aki viszont jogosult volt az árfolyamrögzitéses fixálásra, az egy sokkal kedvezményesebb árfolyamon tehette ezt meg.
Több határidőt is be kellett anno tartani a végtörlesztésnél. Dec 31-ig be kellett adni a kérelmet a végtörlesztésre, de a beadás dátumától számítva 60 napon belül ki is kellett fizetni a tartozást.
Ha igazolni tudja a sógornőd, hogy időben beadta a végtörlesztésre a kérelmet és 60 napon belül fizetett is, akkor van lehetősége reklamálni.

Én is megerősítem, hogy van az oldalon hiteltanácsadó. Nem is akármilyen... :)))
Szóval össze kell szedni az igazolásokat. Mennyi volt a bank tájékoztatása szerint a fennálló tartozás, mikor mennyit tett be, majd a bankba bemenni. Ha nem sikerül megbeszélni a dolgot, akkor írásos panaszt kell beadni, majd a PSZÁF-hoz kell fordulni...
Egyébként a végtörlesztés időszakban pont volt rálátásom egy axás végtörlesztésre, egy "ismerősöm" kapcsán.
Kb. az volt, amit leírtál, annyi különbséggel, hogy időben kiderült a probléma, mert másik bank hitelével lett kifizetve, így az AXA nyakára jártam...
Ott az volt a probléma, hogy kiadták a fennálló tartozásról az igazolást, a kiváltó bank ráutalta a kért összeget, viszont közben a bank kitalálta, hogy az igazoláson szereplőnél (már nem emlékszem miért), de picit több az összeg. A dolog szépsége az volt, hogy AXA Bankba nem lehet kp. befizetni, így a pár forintos eltérés miatt majdnem lecsúszott az "ismerős" a végtörlesztésről. A megoldás az volt, hogy egy elég drága bank közötti utalást fizettünk ki, így átment az összeg végül. Ehhez kellett az, hogy hiteltanácsadó voltam és óránként hívott kb. a fiókvezető az AXA Bankból is és a kiváltó bankból is. Így jöttünk rá időben a hibára...
Én már akkor is PSZÁF-hoz fordultam volna az "ismerős" helyébe, de ő végül nem tette...
Szerintem Nálatok is hasonló volt a sztori. Az igazoláson szereplő összeget tette rá a számlára, de nem vette észre, hogy időközben változott az az összeg...

Köszönöm Nektek! Mint írtam, nem rólam van szó, és igen, most tudatosult, hogy nem hajtották végre. A Fundamenta jelezte.
Utolsó! Hol lehet ilyen történeteket olvasni? Mi lett a vége?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!