Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit lehet tenni ha a bank nem...

Mit lehet tenni ha a bank nem hajtotta végre a végtörlesztési kérelmet?

Figyelt kérdés
Még tavaly decemberben le lett fixálva a hitel, januárban át lett nekik utalva a pénz. Tegnap pedig kiderült, hogy nem csináltak semmit, ugyanúgy vonják az átutalt összegből a havi törlesztőt. Ez hogy fordulhat elő? Mit lehet tenni, hogy végre lezáruljon ez az ügy? Hisz le lett rögzítve, amit ők kértek pénzt (1,1mft) át lett utalva!
2012. okt. 31. 10:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Figyu, ahelyett, hogy itt írogatnál, AZONNAL menj be a bankba és tisztázd. Gondolom itt senki sem hiteltanácsadó... bár ha igen, akkor cáfoljon meg... Sok sikert!
2012. okt. 31. 11:55
 2/8 anonim ***** válasza:

ok, akkor cáfolom az előzőt, vannak itt hiteltanácsadók:)

Ha a bankba a végső határidőn belül benyújtottad írásban a Végtörlesztési Kérelmet és erről megvan a banki visszaigazolásod is, illetve ha ezek után az utolsó határidőig beérkezett a megfelelő összegű utalás, akkor reklamálj.

2012. okt. 31. 12:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Sógornőmről van szó, szóval én nem raklamálhatok. :) Neki próbálok segíteni. Tegnap volt bent a bankban, de ott is csak a vállukat vonogatták, meg azt mondták neki, hogy fixálja le újra, és végtörlesszen így... De az plusz 200eft lenne, és különben is minek, ha már egyszer le lett fixálva, küldte is a bank a válaszlevelet, hogy mennyit fizessen, időben át lett nekik utalva a pénz, és mégsem csinálták meg...

2012. okt. 31. 12:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért az nem egészen ugyanaz, ha valaki "most fixál és végtörleszt", mert ő csak s mostani árfolyamon teheti ezt meg, aki viszont jogosult volt az árfolyamrögzitéses fixálásra, az egy sokkal kedvezményesebb árfolyamon tehette ezt meg.

Több határidőt is be kellett anno tartani a végtörlesztésnél. Dec 31-ig be kellett adni a kérelmet a végtörlesztésre, de a beadás dátumától számítva 60 napon belül ki is kellett fizetni a tartozást.

Ha igazolni tudja a sógornőd, hogy időben beadta a végtörlesztésre a kérelmet és 60 napon belül fizetett is, akkor van lehetősége reklamálni.

2012. okt. 31. 19:28
 5/8 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

Én is megerősítem, hogy van az oldalon hiteltanácsadó. Nem is akármilyen... :)))

Szóval össze kell szedni az igazolásokat. Mennyi volt a bank tájékoztatása szerint a fennálló tartozás, mikor mennyit tett be, majd a bankba bemenni. Ha nem sikerül megbeszélni a dolgot, akkor írásos panaszt kell beadni, majd a PSZÁF-hoz kell fordulni...

Egyébként a végtörlesztés időszakban pont volt rálátásom egy axás végtörlesztésre, egy "ismerősöm" kapcsán.

Kb. az volt, amit leírtál, annyi különbséggel, hogy időben kiderült a probléma, mert másik bank hitelével lett kifizetve, így az AXA nyakára jártam...

Ott az volt a probléma, hogy kiadták a fennálló tartozásról az igazolást, a kiváltó bank ráutalta a kért összeget, viszont közben a bank kitalálta, hogy az igazoláson szereplőnél (már nem emlékszem miért), de picit több az összeg. A dolog szépsége az volt, hogy AXA Bankba nem lehet kp. befizetni, így a pár forintos eltérés miatt majdnem lecsúszott az "ismerős" a végtörlesztésről. A megoldás az volt, hogy egy elég drága bank közötti utalást fizettünk ki, így átment az összeg végül. Ehhez kellett az, hogy hiteltanácsadó voltam és óránként hívott kb. a fiókvezető az AXA Bankból is és a kiváltó bankból is. Így jöttünk rá időben a hibára...

Én már akkor is PSZÁF-hoz fordultam volna az "ismerős" helyébe, de ő végül nem tette...

Szerintem Nálatok is hasonló volt a sztori. Az igazoláson szereplő összeget tette rá a számlára, de nem vette észre, hogy időközben változott az az összeg...

2012. nov. 1. 22:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Köztudott tény,hogy sok esetben a bankok aljas módon megakadályozták a végtörlesztést.Nem is egy esetet olvastam.Csak egyet nem értek.Most jutott eszetekbe?Mindjárt megint december van.
2012. nov. 2. 13:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek! Mint írtam, nem rólam van szó, és igen, most tudatosult, hogy nem hajtották végre. A Fundamenta jelezte.

Utolsó! Hol lehet ilyen történeteket olvasni? Mi lett a vége?

2012. nov. 2. 19:18
 8/8 anonim ***** válasza:
Minden fogyasztóvédelmi fórumon,a devizahitel károsultak oldalain,és még sok helyen.Például a "tékozló homár blog" oldalán ha jól emlékszem nem is egy esetet olvastam.Egyébként ha bizonyított a bank rosszhiszeműsége,akkor perelhettek nyugodt szívvel.Nem ártana egy ügyvéddel átnézetni mindent.
2012. nov. 3. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!