Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Skót diákhitel hogy működik?

Skót diákhitel hogy működik?

Figyelt kérdés
tudom, hogy 35 év után elévül, kamatmentes, stb. de én arra lennék kíváncsi főleg, hogy max. mennyit lehet felvenni, mennyi időre? (skóciai egyetemi tanulmányhoz, teljeskörű, tehát kollégium, megélhetés) és hogy működik, mikor jelentkezzek, stb.
2012. okt. 28. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Tehát semmit nem tudsz róla, csak annyit, hogy 35 év után elévül... szép... így nem sokan fognak segíteni. 26/L (Skócia)
2012. okt. 28. 23:55
 2/5 kapo1588 ***** válasza:
első válaszoló. mit csinálsz kint skóciában? terveim között van hogy kiköltözök. mennyire nehéz ott a megélhetés? munkalehetőségek?
2012. okt. 29. 06:03
 3/5 A kérdező kommentje:
kedves első válaszoló! nem értem, miért kell ilyen bunkó stílust használni. mást is tudok róla, csak reméltem, hogy egy "stb" most elég lesz. egyedül annyit nem tudok, hogy mennyit lehet felvenni, és hogy lehet-e külön ugye a maintenance-n kívül mást. de kösz fantasztikus segítséged.
2012. okt. 29. 11:05
 4/5 anonim ***** válasza:
30%

Első vagyok. Már ne is haragudj, de a kérdésed első fele, hogy azt már tudod, hogy 35 év után elévül... Egyépként a [link] - on tudsz utána nézni, mostanában voltak szigorítások, ha nem dolgoztál az UK-ban, sak tanulni jönnél, kevesebb eséllyel kapod meg a támogatásokat, viszont ha már legalább egy évet itt dolgoztál, már könnyebben. Addig nem kell visszafizetned a hitelt amíg évi legalább 22K-t nem keresel. Támogatást csak full-time tanulmányokra lehet felvenni, viszont ha mellette dolgozol full time-on, nem ismerik el a munkát, csak az iskolát ha valamilyen támogatást akarsz felvenni később (housing benefit stb.)

Ha legalább 3 évet dolgoztál a UK-ban, ingyen is tanulhatsz (csak Skóciában van ez a lehetőség) és nem kell visszafizetni. Persze kell az a 3 év munka, mivel az adóból fizetik az "ingyen tanulást".

A feltételek jobbak a diákhitelhez mint otthon, viszont az egetem is drágább. A megélhetési költségekre ha jól emlékszem 200 fontot adnak, de nemtudom, hogy ez még így van e. Legközelebb próbáld meg nem így feltenni a kérdésedet, mert erre ugranak a kint élők (elég sok magyar jön ki és elég sokan a támogatásokat keresik rögtön)

Kapo 1588: General manager vagyok egy hotelben, elég sok magyar jön ki mostanában, de nem sokáig maradnak ha nem beszélnek angolul. Megélhetés olcsóbb mint Londonban, minimálból is ki lehet jönni (legalábbis én elvoltam vele), de ha egyedül jössz, a szoba bérlés nem sokkal olcsóbb, mintha a pároddal bérelnétek egy lakást (1 főre eső összegnél). De angol nélkül nem érdemes nekivágni. Ha van valami kérdésed írj nyugodtan priviben.

2012. okt. 29. 21:42
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi. igen, ezeket tudom, bár egy dologgal megleptél. én a uni of edinburgh-ra készülök főleg, és vannak ott ismerősök, de nem dolgoztak még ott, mégis ott tanulnak, simán megkapták ugye a saas-tól a támogatást. de persze ez nem a diákhitel. akkor szerinted most ezzel lehet probléma?
2012. okt. 30. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!