Egyetemistaként kapok lakáshitelt vagy jelzáloghitelt?
Akkor nincs bejelentett munkád? Mert kereseti igazolás nélkül nem kapsz hitelt, még önerővel sem.
"és amúgy is ugyanott vagyok a banki törlesztővel, mint az albérleti kiadásokkal"
Ez baromira nem igaz. Mennyi most az albérleted? Egy 6 milliós hitelre havi 70 ezret biztos törlesztened kell 20 évig.
hájaaa!
Ha 15 évig laksz albérletben, akkor mennyit ér a befizetett pénzed? Ha 2-3 hónapig nem fizeted a bérleti díjat, ugyanúgy kirak a tulajdonos. Hitel fizetése esetén legalább az elvi lehetőség adott, hogy 20 év múlva a tiéd lesz a lakás, albérletnél erről szó nincs. És a mobilitás nem érv. Minden albérletnek van tulajdonosa, és mégsem ott lakik benne, van aki csak egy kerülettel arrébb, de van aki más országban, és úgy adja ki. Semmi nem szól egy lakás megvétele ellen.
Aha csak a lakást elviszi a bank és mellé még 2-3 millió hitel fizetés is marad. Míg albérletből egyszerűen elköltözöl másikba.
Albérlet mellett tegyél félre havi 30.000Ft-ot és spórolj pár évig. Azt ne írd, hogy albérlet mellett nem lehet spórolni mert kb. ennyivel több a hiteltörlesztés mint az albérlet.
Számolgass hitel kalkulátorral.
Beírtam a te adataidat és havi 60. ezer lenne a törlesztőd, pont a duplája.
Alapfeltétel, hogy az kaphat hitelt, akinek bér/nyugdíj/vállalkozói bevétel/ingatlan bérbeadásból származó bevétel/osztalék jellegű bevétele van és ez eléri a minimálbért (ez még nem elég egy hitelhez, de ha ez nincs meg, a kérelmet alapból elutasítják).
Kérdés, mit értesz "havi fix jövedelmem" alatt. Pl az ösztöndíj, vagy diákmunkából származó bevétel nem megfelelő jövedelem egy hitelhez, azt egyik bank sem fogadja el.
Megfelelő adóstárs bevonásával viszont van esélyed hitelre.
Fejtegessük már még ezt a témát... "bér/nyugdíj/vállalkozói bevétel/ingatlan bérbeadás" ha ezekből összejön a minimálbér + nem tudom mit értünk "megfelelő adóstárs" alatt,ha van,akkor főiskolásként kaphatok jelzáloghitelt? Mert elgondolkodtam Én is,ha diákhitelt kaphatunk,akkor erre is csak kell lenni valami megfelelőnek... Majd megveszek egy saját házért és szerintem evvel a fiatalok körében nem vagyok egyedül.
Köszi!
Elfelejtheted a témát:)... de ettől még csak a megadott feltételek esetén kaphatsz lakáshitelt, nincs más megoldás és ennek az az oka, hogy a bankoknak a kormány már 2009-ben előírta a "felelős hitelezést", ami szerint jövedelem nélkül nem kaphatsz hitelt.
A megfelelő adóstárs azt jelenti, hogy rendelkezik akkora jövedelemmel, amiből fizethető a havi részlet. A bankok a jövedelmet kb 30%-ban engedik terhelni havi részletekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!