A jelzáloghitelt felmondhatja?
1. vagyok.
Úgy értettem, hogy megteheti, hogy nem fizeti. Csak aztán majd behajtás címén visszatartási végzés megy a munkahelyére. Ott pedig kötelesek egy előre meghatározott %-ot minden hónapban levonni majd a fizetéséből, még az összeget nem törlesztette. Csak ez az összeg már jóval több lesz, mint amennyi most.
Házastárs a vagyonközösség miatt ilyenkor sajnos egyfajta kezesként funkcionál. Tehát ha apádnál nem tudják valamilyen oknál fogva behajtani, akkor a vele vagyonközösségben levő édesanyádnál fognak kopogtatni.
A jog abból a logikából indul ki, hogy a házaspár vagyonközösséget alkot, így minden döntés közös.
Én pl vettem egy autót egy éve, házasként. Ha azon hitel lenne, akkor a férjemet is bevonhatnák, vagy ha válnánk, akkor ő jogosan tartana igényt az autó felére, hiába saját keresetből, saját névre vettem. Közösnek számít, függetlenül attól, kinek a nevén van.
Ha a szüleid elválnak, akkor a hitelt is felezik, ugyanis minden bevétel és kiadás közös a házasság fennállása alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!