Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mitől függ, hogy bankkártyás...

Mitől függ, hogy bankkártyás vásárláskor kér PIN-kódot a pénztárosok kütyüje vagy nem kér?

Figyelt kérdés

1-A bolttól és annak kütyüjétől?

2-A bankkártya típusától?

3-Attól, hogy melyik bankhoz tartozik a kártya tulaja?

4-Egyéb, éspedig...?

Van egy bankkártyám (folyószámlához tartozó, NEM hitelkártya!).

MasterCard, chip-es.

Ritkán használom, és a legutóbbi ATM-es készpénzfelvétnél nem jutott eszembe a kód, nem tudtam pénzt kivenni. Eddigi tippjeim nem jöttek be, még 1 próbálkozásom van, de ha az se jó, akkor elnyeli a kártyát, és kb 6ezer forintért csinál újat a bank.

Még több PIN-kód tippem van...

Arra gondoltam, hogy megpróbálok vele vásárolni, hogy ott kérjék a PIN-t, és akkor nem lesz kártyaelnyelés, de ha rossz kódot adok meg, akkor már egyel kevesebb kód jöhet szóba. Mindet kipróbálnám vásárlással, és így hátha kiderül, melyik a helyes.

Szerintetek járható út?

Csak mivel nem szoktam kártyával fizetni, nem tudom hol kér a terminál PIN-t és hol nem, és hát ugye mitől függ...

Kérem aki járatos ebben, az segítsen!

Köszönettel:

Gábor

2012. szept. 27. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
61%

Esetleg bemehetnél a bankodba (aki a kártyát kibocsájtotta) és ott meg tudnád próbálni a kódokat, sőt nem kizárt, hogy akár meg is tudnád változtatni. Persze ez csak akkor működik, ha nem a bank generálta neked a pint.

Amúgy azt hiszem a kártya típusától függ, hogy kér-e pint vagy sem.

2012. szept. 27. 11:10
 2/9 A kérdező kommentje:

A bank generálta, de valami gép, és banki dolgozó ezt nem tudhatja! Előttük nem lehet próbálkozni, ilyen lehetőség nincs!!! Nekem kiküldték a titkos kódot levélben, onnantól az én ügyem. Ez a levél megvan. Csakhogy!

Aktiváláskor lehetett az ATM-nél változtatni PIN-t!

És azt hittem változtattam, ezért eleve olyan kódokkal próbálkoztam eddig, amire változtatnám.. De nem jöttek be.

Még 1 próbám marad. Viszont van még 2 tippem, hogy mire módosíthattam, és még ott a gyári kód. Hisz az is lehet, hogy nem módosítottam!

Az én hibám, ritkán használom, nem dokumentáltam...

Ezért marad a vásárlásos verzió.

Ezért kérném, hogy valaki aki BIZTOSAN tudja a fenti kérdésemre a választ, az írjon! Van olyan üzlet, ahol tuti kérnének tőlem???

2012. szept. 27. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

A kártyától függ, nem az üzlettől.

Ha eddig kértek, akkor ezután is kérni fognak.

2012. szept. 27. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

A chip-es kártya úgy tudom mindig kér kódot, üzletben, ATM-nél is. Ne próbálkozz, tudok egy jobb megoldást. Unokanővérem járt így mint te, rég nem használt kártyájával próbálkozott, tippelgetett. Felhívta a bankját, ahol néhány fontos dolgot mondtak:

1. Ha már tippelget automatánál, akkor a saját bank ATM-nél tegye, mert ha ott nyeli el a gép, nem kell heteket várnia mire visszakapja. Bár ekkor fizetni kell valamennyit.

2. Mindegy, hogy ATM-nél vagy boltban rontod el a harmadik kódot, bár boltban nem veszik el, de a kártya letiltódik.

A banki rendszerek számolják a próbálkozásokat, ezért ha már kettőnél tartasz, egy dolgot tehetsz:

fel kell venni a kapcsolatot a bankkal, akár fiókban, akár telefonos ügyfélszolgálaton, ahol azonosítod magad, majd kéred a kártyád blokkolásának feloldását, innentől számítva megint él a 3 (de inkább 2) próbálkozás.

Ezen kívül már csak új kód legyártását kérheted (nem a kártyáét), de az is fizetős. Remélem tudtam segíteni, írj, ha még tudok segíteni. Minden jót!

2012. szept. 27. 11:47
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi 4#-es!

Hát elkeserítettél azzal, hogy bolti próbálkozás után is letiltódik. Bár magam is gondoltam erre is, csak próbáltam elhessegetni a gondolatot. :) Hát akkor ez nem járható út. De logikus, mert ha más próbálkozna a kártyámmal, akkor direkt jó, és talán erre is van a tiltás, meg a próbálkozások számának korlátozása...

Egyébként a bank saját ATM-ében próbálkoztam, majd személyesen érdeklődtem a lehetőségekről. Ügyintéző mondta, hogy ők nem tudhatják a kódot, hogy még 1 próbám van, és hogy ha az se sikerül, akkor elnyelés, és többezer ft-ért új kártya. EZ az ügyintéző nem beszélt blokkolás feloldásról... :( Elképzelhető, hogy a bankok is eltérő lehetőségeket kínálnak.

Na most átnézem a kivonataimat, nyugtáimat, hogy hol mire használtam utoljára, meg a PIN-kódos cetlijeimet, hátha beugrik a kód.

Aztán ha nem sikeredik, akkor átnyalom a bank szabályzatát, hátha mégis ezeknél is van blokkolás feloldás. :(

Köszi a válaszokat!

Drukkoljatok! :-)

2012. szept. 27. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

4-es vagyok.

Javaslom a bank telefonos ügyfélszolgálatát hívd, ott a menü alapján olyan munkatárshoz kapcsolnak, aki ért a problémádhoz. Minden banknak van 24 órás, ingyen vagy helyi tarifával hívható kiszolgálása, ott biztosan tudnak segíteni. Nekem is ott szoktak, ha pl internetbankon letiltom magam.

Ja még annyit a letiltásról, hogy unokanővérem azt remélte, pár nap, hét várakozás után nullázódik a próbálkozások számolása, de nem, minden elrontott kódot számolnak.

Nem tudom melyik banknál vagy, a CIB-nél biztosan segít az ügyfélszolgálat CIB24.

2012. szept. 27. 12:10
 7/9 anonim ***** válasza:

"A bank generálta, de valami gép, és banki dolgozó ezt nem tudhatja! Előttük nem lehet próbálkozni, ilyen lehetőség nincs!!! "

Senki nem mondta, hogy banki dolgozó tudja a kódot. Már miért ne lehetne bent a fiókban próbálkozni? Ott is le tudják húzni a kártyát, az kér pint és a hölgy rámonja, hogy helyes-e vagy sem. Ha nem, és ezzel ellőtted a 3. próbálkozásodat, akkor gyakorlatilag azonnal feloldhatja a tiltást.

Amúgy meg miért kell minden mondat végére felkiáltójelet tenni? Ezt sosem értettem...

Bocs, nem akarok kötekedni, csak úgy látszik rossz napom van...

2012. szept. 27. 12:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem menjél be a bankodba, és a pénztárnál vegyél fel pénzt. Valamivel drágább mint az automatás felvétel, de biztos olcsóbb, mint az új kártya igénylése, vagy ennek a feloldása.

Aztán ha szerencséd van, már nem sokáig él ez a kártyád, és így is úgy is kapod az újat, vagy időközben eszedbe jut a PIN, vagy...

2012. szept. 27. 13:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha végkép nem jut eszedbe a szám,inkább kérj új PIN kódot a bankban,vagy ha ez a te bankodnál nem lehetséges akkor igényelj új kártyát.
2012. szept. 29. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!