Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » OTP junior hitelkártyával...

OTP junior hitelkártyával hogy kell fizetni? Meg kell adni a PIN kódot vásárláskor?

Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden kártyánál meg kell adni a pin kódot a vásárláskor és az elismervényt aláírni.

Az utóbbi ritkább, általában benzin kutakon, gyógyszertáraknál, banknál szokták kérni. Sima mezei bevásárlásnál nem sűrűn.

Viszont előfordul, hogy nem kér pin kódot a kártya.

Azt hiszem, ez beállítás függő...

Én nem kockáztatnék.

2011. máj. 23. 16:30
 2/7 A kérdező kommentje:
hitelkártyafajta alapján nem lehet megmondani, hogy kell-e hozzá pin kód?
2011. máj. 23. 16:45
 3/7 anonim ***** válasza:
nem tudom, nem az otp-ben dolgozom :]]]
2011. máj. 23. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:

A gravírozott kártyáknál kéri,a dombornyomottaknál nem. A csip kártyáknál változó.

Nem megadod a pin kódot, hanem saját magad ütöd be a billentyűzeten.

Egyébként átadod az eladónak az lehúzza, ha kell a pinkód eléd tolja a pin padot elolvasod mit ír ki. Általában: Helyes az összeg? nyomsz egy Ok gombot, majd valószínű kéri a pin kódot majd újra Ok.

Kb ennyi a fizetés.

2011. máj. 25. 13:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Van ahol kódot, van ahol aláírást kérnek. Junioros vagyok én is bár nem hitelkártyás hanem bankkártyás.
2011. máj. 27. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Vásárlásnál eddig nekem még mindig meg kellett adnom a PIN-t.(OTP) Édesanyám CIB-es tőle hol PIN-t hol aláirást kérnek ez változó. De tőlem mindig csak PIN kódot. Múltkor égtem mint a Reichstag mert elfelejtettem és nem tudtam kifizetni amit vettem vissza kellett mindent vinni mert nem volt kp nálam. Máskor meg csak azt hittem nálam van a kártya, persze az is a pénztárnál derült ki...
2011. máj. 27. 18:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Az OTP Junior az bankkártya és nem hitelkártya! Nagy különbség, bár a PIN-kd szempontjából mindegy.

Ha dombornyomott a kártya, akkor nem mindig kérnek hozzá PIN-t.

Ha elektronikus (pl. Visa Electron, MasterCard Unembossed) akkor mindig kell hozzá PIN.

Banktól függetlenül így van az egész világon.

2011. dec. 11. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!