Kinél érdemes lakáskasszát kötni, OTP vagy Fundamenta?
Nézd meg az Erstét is. Ott is van lakástakarék már.
Mikor én kötöttem a Fundamenta egy hajszállal jobb volt, de tényleg csak egy hajszállal. (Akkor még csak kettő volt, azóta az Erste is kinál)
Ersténél is van kedvezmény. Most 100% akciós nyitási kedvezmény van.
Sok eltérés a 3 lakáskassza között nincs, de mint tudjuk, mindig a részletekben van a lényeg. A választás pl függ attól, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy "kötelező időtartam"? Ha azt, hogy a megtakarítási idő alatt végig fizeted a havidíjakat és csak utána kéred a kedvezményes hitelt, akkor most az OTP és az ERSTE ajánlata picit jobb, mert van a számlanyitásra díjelengedési akciójuk.
A Fundamenta akkor lenne jobb, ha már pl. 2-3 év múlva ki kellene fizetned ezt az összeget a másik tulajdonosnak. Ekkor még nem a kedvezményes hitelt kapnád meg előre, de még mindig olcsóbb hitelhez jutnál, mint bármelyik banknál és ezt is csak addig kellene fizetned, amíg le nem telne a 4 év.
Az OTP-nél 45 hónapos a legrövidebb szerződés, az ERSTE-nél 48, a Fundamentánál 49 hónap. Ugyanígy eltér a megtakarítási program végén a kedvezményes hitel futamideje és eltérnek picit a betéti és hitelkamatok is. Vannak róluk részletes táblázataim, ha kéred őket, szívesen elküldöm.
igen, szeptember 3. óta újra van az akció OTP-nél.
Én az OTP LTP-ét ajánlanám Neked. :)
Kedves Lustika, ne vezesd félre a kérdezőt. Ő egyértelműen megírta, hogy a "kötelező időtartam után" szeretné felvenni a kedvező hitelt valamelyik lakáskasszától, az viszont csak minimális eltérést mutat mindenhol. A Fundamenta pl 3,9% kamat + 1,5% kezelési költséggel adja a lejáratkori hitelét, az OTP LTP 5,5% kamatra hitelez kezelési költség nélkül.
(A Fundamenta azonnali hitele most 10,9% és az igényléskor minden induló költséget fizetni kell. Folyósítási jutalékot, értékbecslést, közjegyzőt, stb. Ennél van sokkal kedvezőbb feltételekkel is hitelt fix törlesztővel, és még az induló költségeket sem kell megfizetni és még 3 hónapot se kell várni a hitelre...)
Kedves cseresznyefa!
Persze vannak más pénzintézetek is akik fixnek mondott törlesztő részletet kínálnak. Fix kamat és fix törlesztő, ez a biztos. A 3,9%-os kamat mégis kisebb, mint az 5,5 %, véleményem szerint még mindig jobban jár, ha a járulékos költségeket kifizetni (nem horribilis összegek), ha mellette nem kell 15-20 éveket várni arra, hogy sajátja legyen egy ingatlan. De mindenkinek saját joga a döntés. Én csak a véleményemet mondtam.
Még annyit, hogy most a Fundamentánál is sok kedvez változás van, csökkentek az áthidaló kamatok, plusz 10 % betéti kamatot fizet, ami ha úgy vesszük visszakapja a szlanyitási díjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!