Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A Cetelemnél nem szokás...

A Cetelemnél nem szokás tájékoztató levelet küldeni a futamidő végén a hitel lezárásáról?

Figyelt kérdés
Történt, hogy tavaly augusztus körül áruhitelt igényeltem (veszélytelen összeget, kb. 36000 forintot 10 hónapos 0% THM-es konstrukcióban). Anno egy LCD tv-t szintén úgy vettem, hogy felét leszurkoltam, másik felére szintén 0% THM-es konstrukció volt, csak ott 30 hónap volt a futamidő, és a Credigen bankon keresztül volt igényelve. Ez utóbbit csak azért írom le, mert teljesen véletlenül pont együtt járt le a két hitel :) Szóval a Cetelem felé fizettem vagy 3600 forintot 10 hónapig, a Credigen felé meg 2400 forintot 30 hónapig... A Credigentől -ahogy máskor is, más bankoknál is lenni szokott minden fajta hitelkonstrukció esetében- az utolsó csekk feladását követően kb. 2 hét múlva kaptam is egy levelet (ahogy kell), amiben megköszönték, hogy őket választottam, stb. Továbbá közölték, hogy a hitelem lezárult, és az ezzel kapcsolatos adatokat továbbították a KHR felé. Ezzel szemben a Cetelemtől az utolsó csekk feladása után 3-4 héttel jött egy levél, de abban is csak -a már 2-3 havonta szokásosnak mondható- reklámanyag volt a Cetelem hitelkonstrukcióival kapcsolatban. Én úgy vélem, hogy a hitelszerződés lejártával a fent is említett módon (persze teljesülés esetén) járna a tájékoztató levél! Például, most fogalmam sincs, hogy mit, mikor továbbítottak teszem azt a KHR felé, ha továbbítottak valamit egyáltalán! Ha nem, akkor az rám nézve még aggályos is lehet, hiszen a KHR-ben elvileg látható a szerződés lejáratának dátuma, így, ha most igényelnék bármelyik bankban olyan szolgáltatást, ami KHR ellenőrzéssel jár, akkor mit mondanának? Végül is, amire kíváncsi vagyok: mulasztott e esetemben a Cetelem? (Egyébként a 10 darab csekkvég itt van előttem az asztalon, szóval rendben vagyok, de nem szeretném, ha ebből bármi fajta keverés-kavarás lenne.) Üdv.

2012. aug. 26. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején nem kaptam semmiféle levelet a Cetelemtől mikor lejárt az áruhitelem.Kaptam én is a szokásos hitelajánlókat,de további csekket nem,szerintem hamarosan meg fognak keresni hitelkártya ajánlattal,nálam ez volt.

Biztos,hogy minden rendben van,különben már jelentkeztek volna,de esetleg hívd fel őket és kérdezd meg,elég korrekt az ügyfélszolgálatuk.

2012. aug. 27. 15:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. aug. 28. 01:44
 3/3 anonim ***** válasza:
én sem kaptam
2012. aug. 28. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!