23 évesen lakáshitel?
Figyelt kérdés
22 évesek vagyunk a párommal és 6 éve együtt vagyunk jövőre szeretnénk összeköltözni, de albérletbe nem akarunk. Gondolkodtunk rajta, hogy felvennénk kb. 10 millió forint lakáshitelt és vennénk házat. Tudjuk, hogy a mai világban máshogy nem juthatunk "saját" lakáshoz, azért gondolkodtunk ebben a verzióban. Nem keresünk annyira sokat, de talán beleférne ha minden simán megy. Szüleim 40évesen vettek fel jelzálog hitelt 20 évre és szerintem kicsit későn történt meg, de ezt ők tudják természetesen. Fix jövedelemmel rendelkezünk mind a ketten. Van aki hasonló korú és hasonló cipőben jár?2012. aug. 22. 23:40
11/28 A kérdező kommentje:
Értelek, de ha elrakok 8 évig 100Ft-ot havonta 8 évig még a szüleimmel kell élnem, nem lehet gyerekünk és nem házasodhatunk össze. Egymáshoz nem költözhetünk, mert sokan vagyunk így is mind kettőnk családja. Szóval sehogy sem járunk jól...
2012. aug. 24. 17:33
12/28 kapo1588 válasza:
vagy kimentek külföldre és három év alatt össze rakjátok a ház árát. nah? se hitel se semmi és még együtt is lakhattok:)
13/28 A kérdező kommentje:
ez is egy megoldás. Még az is lehet, hogy így lesz:) Bár elég nehéz lesz ugyan ott találnunk munkát mind kettőnknek, de elválik.
2012. aug. 24. 20:11
14/28 Felülmúlhatatlan válasza:
szia,
13milliós háznál elméletileg 20-25% önerő kell, de ha vidéken vásároltok és nem kimagasló a jövedelmetek, akkor inkább 40% önrésszel tervezzetek.
10milliós hitelnek 20 évre 100ezer ft körül van a törlesztője.
Én 25 éves voltam,amikor hitelt vettünk fel. 66ezres törlesztőt vállaltunk be, ami elég hamar felment 100ezerre és 120ezer ft körül is mozgott.
9millió ft hitelt vettünk fel 20 évre.
A baba is becsúszott mire meglett a hitel, de szerencsére tudtuk fizetni.
A hitelfelvételnél úgy számoltam,hogy fizetni tudjuk a törlesztőt, ha 20%-kal nő esetleg és ha egyikőnk jövedelme kiesik, akkor se legyen problémánk.
Mi félretettünk némi pénzt váratlan esetekre is.
Ügyfeleimnek is ezt szoktam javasolni...
15/28 A kérdező kommentje:
köszönöm az információt!
2012. aug. 27. 23:38
16/28 anonim válasza:
A fél ország azért van ekkora sz.rban, mert emberek pont úgy vettek föl hitelt, mint ti. Kevés jövedelemre, kevés önrésszel, de jókora nagy/új/stb. ingatlant, mert úgy érezték, hogy az nekik JÁR. Most meg tele az ország nyavalygó emberekkel, akik tönkrementek és mindenüket elvesztették, vagy a tönkremenés szélén állnak, mert nem tudják fizetni a hitelüket. Az ő példájukból tanuljatok szépen.
17/28 anonim válasza:
Teljesen igaza van az utolsónak, ennyire ne legyél naiv.
18/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom utolsó kettő miről beszél, mivel semmiféle hitelt nem vettünk fel, az hogy ez is megfordult a fejünkben az egy dolog. Jelenleg gyűjtjük. Bár havi 100-al 10 évig gyűjthetnénk és akkor 10 évig nem költözünk össze?!Ennyi erővel örökre lakjunk a szüleinknél?:)
2012. aug. 28. 17:45
19/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk olyan hülyék ha hitelt is veszünk fel, hogy svájci frank alapút. Csak a japán jen....szüleimből ki indulva akiknek 5 év alatt 5000Ft-ot emelkedett a törlesztő részletük :)
2012. aug. 28. 17:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!