Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megteheti a bank, hogy úgy...

Megteheti a bank, hogy úgy megemeli a hiteleimet, hogy még nekem kell plussz pénzt ráutalnom a keresetemen felül, hogy le tudják vonni azokat?

Figyelt kérdés
Van egy lakáshitelem, és két személyi kölcsönöm. Évek óta kb. ugyanannyi a fizum, szerintem ezután sem fog emelkedni sajnos. Összesen 40 ezerrel emelkedett 6 hónap alatt a 3 hitel, már nem elég a fizetésem rájuk. Úgy hallottam, hogy csak a 70%-át vonhatják a fizumnak. Mit tudtok erről?
2009. júl. 23. 12:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem igen meg teheti,ezek kis királyok itt Magyarországon. Nem tudom hogy neked jó-e de most 28.-án lép törvénybe az állami támogatású, áthidaló kölcsön ami azoknak is szól akik dolgozznak és mégsem tudnak fizetni.
2009. júl. 23. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy jó lesz-e, majd bemegyek és megkérdezem, hogy mire számíthatok! Óóóh, nem is mondok már inkább jelzőt ezekre a "szegény" bankokra!!!! Amúgy itt olvastam arról, amit írtál: [link]

Voltam én bent a banknál ezt megkérdezni, de azt mondták, hogy még most folynak a tárgyalások, legyek már türelemmel és igérik, mindenkinek könnyebb lesz! Na, arra kíváncsi leszek!

Köszi a válaszod!

2009. júl. 23. 15:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja! De ezt az áthidaló kölcsönt egy szóval nem említette a nő, pedig ma voltam, szólhatott volna, hogy lesz ilyen. Annyit mondott, hogy bírjam ki valahogy a következő 6 hónapot, akkor megint letelik egy kamatperiódus és utána talán könnyebb lesz!! Nem tudom, hogy miért kell hátráltatni az embert. Nekik nem haszon, ha én 30 évig fizetek nekik kamatot??!
2009. júl. 23. 15:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Max. a törvényes fizetésed 50%-át vonhatják le, ez a plafon, de előbb követeléskezelő cégnek adják át, személyi kölcsönnél ingő foglalás, majd ha ez nem elég, akkor jön a fizi letiltás. Február óta nem tudom fizetni a hiteleinet, de eddig mág csak telefonon zaklatnak, meg levelezgetnek

A jelzáloghitel az más tészta

2009. júl. 23. 19:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Tudom fizetni, mert a párom pénzéből élünk, csak arra vagyok kíváncsi, hogy meddig emelhetik, hiszen ők ezt nem tudják és felmerülhet az a kérdés, hogy akkor én most miből éljek??
2009. júl. 23. 20:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A törlesztőrészleteket megemelheti (árfolyamváltozás, kamatváltozás), benne van a szerződésben.

Ha nem fizetsz, joga van felmondani a kölcsönt, és bahajtani/behajtatni.

A számládon levő pénzt leemelheti, az nem a fizetésedből való letiltásnak számít.

2009. júl. 24. 13:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi!
2009. júl. 24. 17:56
 8/8 anonim ***** válasza:
45%
Köcsög bankok! Méghogy válságban vannak! Az én hitelező bankom velem és sok sorstársammal fizetteti a mondvacsinált emeléseket, míg kifelé az év bankja, ingyen folyószámla, ingyen pénz felvét stb... Mert a pénzem dolgozik értem...........
2009. júl. 28. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!