Teljesen felháborított már ez az ügy, Ti mit tennétek a helyemben? Történet lejjebb.
Szerettem volna sajátkártyát igényelni az otp-nél.
Fel is töltöttem a kiválasztott képet ( [link] )
erre pár napra rá kapok egy ilyen mailt: (válasszal együtt idézem, tehát lentről felfele olvassátok)
Tisztelt xy!
A kártyakép feltöltés általános feltételeiről szóló Nyilatkozat II./11. pontja szerint:
„11. Hírességek, művészek, sportolók, közéleti személyiségek fényképei” a bankkártyán nem helyezhetők el, függetlenül attól, hogy montázs formájában jelenik meg a kép.
Sajnáljuk, hogy fiókunkban téves információt kapott. Kérjük, hogy a még rendelkezésére álló 10 nap alatt a Nyilatkozatban foglalt feltételeknek megfelelő képet szíveskedjen feltölteni.
Köszönjük szíves megértését!
Üdvözlettel:
Dánfi Éva
Háttérműveleti munkatárs
From: xy [mailto:xy@hotmail.com]
Sent: Tuesday, July 21, 2009 11:45 AM
To: Adminisztrációs és Fióktámogatási Osztály
Subject: RE: Online sajátkártya képfeltöltés
Importance: High
Tisztelt xy!
Sajnálattal olvastam e-mail üzenetüket, melyben az általam választott képet elutasítják.
Egyrészt egyet nem értésemet szeretném kifejezni a döntésükkel kapcsolatban.
Kérem az alábbi indokaimat fogadják, el, és megrendelésem szerint a kártyámat készítsék el részemre.
A képet, teljesen nyilvánosan beszerezhető forrásból én magam válogattam össze, saját programommal raktam össze. A hirdetményben szereplő kritériumoknak teljesen megfelel, hiszen sem szerzői jog, sem más nem védi, a szerzői jog, mivel saját készítés jelen pillanatban engem illet.
A képek nyilvánosan elérhetők, letölthetők, használhatók.
Látszik, hogy a képek idealizáltak, a természetes személyek nem így néznek ki, ezek elképzelt fiktív alakok jelen helyzetben.
Másrészt egyik kolléganőjük, ahol az előre legyártott Junior Max kártyámat visszaadtam, és a Saját kártyát igényeltem biztosított afelől, hogy ezzel a képpel semmiféle probléma nem fog felmerülni.
A fentiek értelmében, ezen kép, nem tartalmaz hírességet, nem tartalmaz szerzői jogba ütköző formát, így kérem a kártyámat ez alapján legyártani szíveskedjenek.
Üdvözlettel:
xy
Nyíregyháza
From: jelzaloghitel@otpbank.hu
To: xy@hotmail.com
Date: Tue, 21 Jul 2009 10:15:13 +0200
Subject: Online sajátkártya képfeltöltés
Tisztelt xy!
Köszönjük, hogy az OTP Bank Sajátkártyáját választotta.
A kártyakép feltöltés általános feltételeiről szóló nyilatkozatban szereplő szabályok alapján az Ön által kiválasztott kártyakép a Sajátkártya kibocsátásának ellenőrzési szempontrendszere szerint tiltott tartalmat hordoz, ezért a megrendelt bankkártyát annak felhasználásával nem áll módunkban legyártani. Az általános feltételekről honlapunkon tájékozódhat.
Az Ön által kiválasztott kártyakép feltöltésére a fióki megrendelést követő 15 naptári napon belül van lehetősége.
Kérjük, hogy 10 naptári napon belül szíveskedjen az Internetes felületen új képet feltölteni, ellenkező esetben a megrendelt kártyát a Bank által előre meghatározott kártyaképpel gyártjuk le.
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel:
xy
Háttérműveleti munkatárs
Saját képet sem raknak rá, családit sem, semmit, amin te vagy valaki más felismerhető, igazából az egyedüli választás, amivel egyedivé lehet tenni az egy grafika, amit te készítettél, vagy jogilag megteheted, hogy rárakatod egy ilyen kártyára. Vagy hát egy természetkép, vagy városkép, ahogy te mondtad, vagy makró fotó, ami még érdekesebb, annál inkább ha saját magad csináltad. Ha tényleg egyedit akar az ember, akkor a grafika az utolsó lehetősége. Vagy grafikus hatású fotó, például egy textúra, tárgy stb.
Egy rövidebb ötletelés után azért eszébe jutnak dolgok az embernek, amivel egyedi és még a szabályzatnak is megfelelő lesz a kártya...
De tudom, nagyok a korlátok, ami természetesen senkinek nem esik jól. Soha.
Azért remélem adtam valami inspirációs alapot, vagy valamit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!