Teljesen felháborított már ez az ügy, Ti mit tennétek a helyemben? Történet lejjebb.
Szerettem volna sajátkártyát igényelni az otp-nél.
Fel is töltöttem a kiválasztott képet ( [link] )
erre pár napra rá kapok egy ilyen mailt: (válasszal együtt idézem, tehát lentről felfele olvassátok)
Tisztelt xy!
A kártyakép feltöltés általános feltételeiről szóló Nyilatkozat II./11. pontja szerint:
„11. Hírességek, művészek, sportolók, közéleti személyiségek fényképei” a bankkártyán nem helyezhetők el, függetlenül attól, hogy montázs formájában jelenik meg a kép.
Sajnáljuk, hogy fiókunkban téves információt kapott. Kérjük, hogy a még rendelkezésére álló 10 nap alatt a Nyilatkozatban foglalt feltételeknek megfelelő képet szíveskedjen feltölteni.
Köszönjük szíves megértését!
Üdvözlettel:
Dánfi Éva
Háttérműveleti munkatárs
From: xy [mailto:xy@hotmail.com]
Sent: Tuesday, July 21, 2009 11:45 AM
To: Adminisztrációs és Fióktámogatási Osztály
Subject: RE: Online sajátkártya képfeltöltés
Importance: High
Tisztelt xy!
Sajnálattal olvastam e-mail üzenetüket, melyben az általam választott képet elutasítják.
Egyrészt egyet nem értésemet szeretném kifejezni a döntésükkel kapcsolatban.
Kérem az alábbi indokaimat fogadják, el, és megrendelésem szerint a kártyámat készítsék el részemre.
A képet, teljesen nyilvánosan beszerezhető forrásból én magam válogattam össze, saját programommal raktam össze. A hirdetményben szereplő kritériumoknak teljesen megfelel, hiszen sem szerzői jog, sem más nem védi, a szerzői jog, mivel saját készítés jelen pillanatban engem illet.
A képek nyilvánosan elérhetők, letölthetők, használhatók.
Látszik, hogy a képek idealizáltak, a természetes személyek nem így néznek ki, ezek elképzelt fiktív alakok jelen helyzetben.
Másrészt egyik kolléganőjük, ahol az előre legyártott Junior Max kártyámat visszaadtam, és a Saját kártyát igényeltem biztosított afelől, hogy ezzel a képpel semmiféle probléma nem fog felmerülni.
A fentiek értelmében, ezen kép, nem tartalmaz hírességet, nem tartalmaz szerzői jogba ütköző formát, így kérem a kártyámat ez alapján legyártani szíveskedjenek.
Üdvözlettel:
xy
Nyíregyháza
From: jelzaloghitel@otpbank.hu
To: xy@hotmail.com
Date: Tue, 21 Jul 2009 10:15:13 +0200
Subject: Online sajátkártya képfeltöltés
Tisztelt xy!
Köszönjük, hogy az OTP Bank Sajátkártyáját választotta.
A kártyakép feltöltés általános feltételeiről szóló nyilatkozatban szereplő szabályok alapján az Ön által kiválasztott kártyakép a Sajátkártya kibocsátásának ellenőrzési szempontrendszere szerint tiltott tartalmat hordoz, ezért a megrendelt bankkártyát annak felhasználásával nem áll módunkban legyártani. Az általános feltételekről honlapunkon tájékozódhat.
Az Ön által kiválasztott kártyakép feltöltésére a fióki megrendelést követő 15 naptári napon belül van lehetősége.
Kérjük, hogy 10 naptári napon belül szíveskedjen az Internetes felületen új képet feltölteni, ellenkező esetben a megrendelt kártyát a Bank által előre meghatározott kártyaképpel gyártjuk le.
Megértését köszönjük!
Üdvözlettel:
xy
Háttérműveleti munkatárs
Szia!
Ha egyszer az van a szabályzatukban, hogy még montázs formájában sem, akkor kénytelen vagy beletörődni.
a helyzet az, hogy a kártya jogilag nem a tied, hanem az övék. ezért az azon elhelyezett kép (hiába te választod magadnak) az ő marketing/reklám/kereskedelmi tevékenyéségük, ami meg egészen más kategória szerzői jogi szempontból, mint amikor te letöltesz magdnak valamit a netről. eddig a magyarázat.
egyébként meg, ha ők azt mondják, hogy ez és az nem helyezhető el, akkor te ne próbáld már őket meggyőzni, hogy dehogynem. mert egyrészt úgysem tudod, másrészt meg kapjál már a fejedhez...
de ez olyan hülyeség, olyat se lehet ahol valamelyik ember felismerhető, ennyi erővel egy családi fényképet sem lehet rárakni, akkor meg mi marad? ilyen hülye természetképek, amik vannak alapból a galériában, amiket lehet választani
ennek a kártyának az lenne a lényege, hogy egyedivé, sajátossá tegyük a kártyát, de így ez nevetséges...
Bármely személy fényképe - ide értve a Kártyabirtokost is – mely személyazonosításra szolgál.
Tehát elméletileg még egy nyamvadt családi fotót sem lehet rátetetni, mert azon már felismerhetők az emberek..
Ezért mondom ennek így semmi értelme, gratz otp
ez nagyon egyszerű:
a képet nem te készítetted, te csak átalakítottad. tehát a szerzői jog nem nálad van.
továbbá nincs írásbeli hozzájárulásod sem az ábrázolt személyről, sem a kép alkotójától hogy használhatod a képét.
pontososn a jogi vitát szzertné elkerülni az OTP. nem tudja, hogy kinél vannak a személyisági és a szerzői jogok. lehet, hogy azok el lettek adva. mielőtt megkockáztat egy esetleges pert, inkább nem engedélyezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!