Erste diákszámla vs mkb student számla?
MKB:
pro:
havi 2 pénzfelvét ingyenes BÁRMELYIK belföldi ATM-ből.
mellé devizaszámla olcsó ( már ha ez szempont)
kontra: 50 ft szálavezetési díj
számlakivonat küldése ( postán) nem ingyenes
ERSTE:
pro: külföli ERSTE csoport ATM-ből is tudsz ingyen pénzt felvenni.
nincs számlavezetési díj
kontra: havi csak 1 pénzfelvét és csak ESTE ATM-ből
bankkártya nem dombornyomott, de 600ft/év díjért kapsz internetes kártyát ( ez az összeg megegyezik az MKB-s számlavezetés díjával).
Utalásnál bankon kívül csak a rendszeres 0 ft, de ez részletkérdés, rendszeres utalással is lehet egyszer utalni.
Kb. ezek, amikben eltérnek.
Ha csak és kizárólag ezek a bankok jönnek szóba, akkor ha ragaszkodsz az internetes fizetéshez , akkor MKB-t javaslom, ha nem, akkor az ERSTE-t.
De más bankoknál kapsz ingyen internetes vásárlásra alkalmas kártyát.
Ami még vonzó lehet, hogy MKB-nál nem kell ATM-et vadászni és havi két kp. felvételt csinálhatsz. Viszont ERSTe-nél meg külföldön is jó vagy.
Döntsd el.
Én nem vagyok hajlandó 600 forintot sem kiadni évente azért, amit megkaphatok ingyen, úgyhogy én ERSTE-s vagyok. Másik banknál meg van dombornyomott kártyám, ezzel a netes fizetés is le van tudva részemről.
A válaszodat köszönöm :)
ezeket nézegettem.Esetleg kedves válaszoló lenne egyéb javaslatod ahol érdemes lenne diákszámlát nyitni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!