Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tégla lábazatú (Kb 80cm),...

Tégla lábazatú (Kb 80cm), vályogból készült házra szerintetek adnak lakásvásárlási hitelt?

Figyelt kérdés
A kérdés még csak elméleti, kíváncsi vagyok ti mit tudtok/gondoltok. Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 31. 13:04
 1/4 Smartguy86 ***** válasza:
56%
Legutolsó sorban függ a ház lábazatától :D Inkább attól függ, hogy mennyi a jövedelmed. A házat fel fogja becsülni a bank értékbecslője valamilyen összegre. Annak egy adott százalékát adhatják neked maximum hitelbe. A bank biztosítja a megtérülését akkor is, ha te nem tudod fizetni a hitelt (magyarul elveszi a házat és értékesíti - ezért a felbecsült érték mindig alacsonyabb lesz, mint a ház valódi értéke, hogy a bank jól járjon - tehát alacsonyabb hitelkeretet szabnak neked - ha te felrúgod a szerződést).
2012. júl. 31. 13:14
 2/4 A kérdező kommentje:
Ha veszünk is fel hitelt, azt a férjem fogja, mivel én gyesen vagyok. Neki a nettója 120eft.
2012. júl. 31. 14:07
 3/4 anonim ***** válasza:

nem minden bank hitelez meg vályogházat, de van aki igen.

mennyi az ingatlan értéke és mennyi önerőtök lenne a vásárlásra?

2012. aug. 9. 11:45
 4/4 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

Ha nem vizes a vályogház, akkor az értékétől és településtől is függ, de elméletileg nem kizáró feltétel.

Vannak bankok, akik hiteleznek vályogházat.

2012. aug. 9. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!