Érdemes e visszafizetni a hitelt?
A választ köszönöm de sajnos eléggé elkeserített.
Egy kicsit bíztam benne, hogy sikerül megszabadulnom valamennyit a tartozásból.
Na, azért én a helyedben elballagnék a bankba és pontosan megkérdezném : ha egyszerre nagyobb összeget törlesztesz a kölcsönödből, az megéri-e neked?
(Pontosan papíron kiszámolja neked az ügyintéző!)
Azt is számoltasd ki vele, hogy a 25 év alatt mennyi kamatos-kamatot kell a felvett pénz után fizetned!
Nagyon nem hiszem, hogy jobban megérné 25 évig törlesztgetni, mint 1 összegben azonnal visszafizetni a kölcsönt! (Minél hamarabb visszafizeted, annál kevesebb kamatot kell fizetned a pénz után.)
És mindenképpen a saját bankodban érdeklődj (vidd magaddal a kölcsönöd papírjait is), mert a feltételek és a kondiciók bankonként változnak!
Tapasztalatom szerint ha az egész hitelt visszafizeted,akkor számolnak fel valamilyen összeget,de az kevesebb,mint a kamat lenne.
Ha csak valamennyit törlesztessz,akkor is számolnak fel előtörlesztésre költséget,ebben az esetben nem biztos,hogy jobban jársz.
Számolj utána, NEM.
Az 1 millióra most sokkal több kamatot kapsz, ha lekötöd,
mint amennyivel csökkenne a törlesztő részleted kamata.
Az én példám: 3,5 milliós a hitelem, forint alapú, erre havi 18 ezer a kamat, 17 a részlet, össz. 35 ezer.
Ha ezt az összeget lekötöm, most havonta annyi a kamat, hogy az egész törlesztőt fedezi, DE! és itt a lényeg, az enyém a tőke is.
2. kiegészítem előző írásomat,
mert a félsz egy esetleges forint romlástól, ami meg is duplázhatja a havi törlesztődet, akkor inkább csökkentsd a terheidet, ha így nyugodtabban alszol.
Bank függő, hogy előtörlesztés esetén mennyit számolnak fel.
Ezek függvényében próbálj dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!