Hogy lehet bankszámlát megszüntetni?
Személyesen be kell menned a bankodba és kéred a folyószámlád megszüntetését.
Ennek semmiféle költsége nincs, de az addig a napig járó számlavezetési díjat elkérik. Ez az OTP-ben (mikor én akartam megszüntetni a számlám) pár nap ügyintézést igényelt, a számlámon levő többi pénzt visszafizették.
Nem kell hozzá semmi, a személyidet vidd magaddal, és a bankkártyádat (ezt le kell adni)...
Én is OTPset szüntettem meg a napokban.
Sorszámot húzol: Lakossági folyószámla ügyintézésre.
Aztán elmondod, hogy szeretnéd megszüntetni a számládat. Személyi igazolványt, lakcímkártyát fognak kérni és a bankkártyádat. Be kell majd ütnöd a PIN kódodat is.
Ezután kapsz egy papírt a megszüntetésről, amin fel van tüntetve, hogy milyen összeggel zártad a számlát, van e hátralékod és hogy kifizették.
Mindig megkérdik elvileg, miért szeretnéd megszüntetni a számlát és ha tudnak felajánlanak egy kedvezőbb számlacsomagot, nem akarnak ügyfeleket veszíteni, szóval olyan kifogást találj ki, amibe nem tudnak belekötni. :)
Én nem voltam megelégedve velük és másoktól is csak rosszat hallottam már, egy kevés mínuszban voltam, úgyhogy egyértelmű volt, hogy nem kívánom fenntartani nekik. :D
Szóval még levonják az adott hónapra az ügyintézési díjat, kifizetik a maradékot, vagy Te egyenlíted ki a hátralékot, azután pedig szétvágják a kártyát. Szabad vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!