Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy lehet bankszámlát megszün...

Hogy lehet bankszámlát megszüntetni?

Figyelt kérdés
Már néztem a bank oldalát, de erről persze semmit nem taláni, hogy mik ennek a költségei, illetve mik kellenek hozzá.
2009. júl. 15. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Én is most nemrég szabadultam meg az OTP-től, semmi költsége nincs, csak ha mínuszba vagy, akkor ki kell fizetned!
2009. júl. 15. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Na ebben tudok segíteni,mert pár hónapja szüntettem meg én is.Én az OTP-nél voltam.egy nap bementem az otp-hez,és kértem,hogy szüntessék meg a bankszámlámat.Adtak egy papírt amire le kellett írnom a megszüntetési kérelmet,indokolva,hogy miért döntök így...Majd ellenőrizték,hogy van -e valami fizetni való vagy van-e rajta pénz.Az én esetemben pénz volt rajta amit ott helyben ki is fizették.Majd kaptam egy papírt,hogy a bankszámlaszámom az adott naptól kezdve megszűnt.Ennyi volt.Mivel csak személyesen lehet ezt megcsinálni elég gyorsan be lett fejezve a folyamat.Bár a mai napig nem értem,hogy miért kell megindokolnom a bankszámla megszüntetését.(szívem szerint azt írtam volna,hogy nem vagyok elégedett a bankkal, de nem ezt írtam)
2009. júl. 15. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Személyesen be kell menned a bankodba és kéred a folyószámlád megszüntetését.

Ennek semmiféle költsége nincs, de az addig a napig járó számlavezetési díjat elkérik. Ez az OTP-ben (mikor én akartam megszüntetni a számlám) pár nap ügyintézést igényelt, a számlámon levő többi pénzt visszafizették.

Nem kell hozzá semmi, a személyidet vidd magaddal, és a bankkártyádat (ezt le kell adni)...

2009. júl. 16. 04:45
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Tőlem nem kértek indoklást, szintén otp-nél. Semmi közük sincs hozzá, hogy miért akarom megszüntetni!
2009. júl. 16. 16:25
 5/8 anonim válasza:
100%

Én is OTPset szüntettem meg a napokban.

Sorszámot húzol: Lakossági folyószámla ügyintézésre.

Aztán elmondod, hogy szeretnéd megszüntetni a számládat. Személyi igazolványt, lakcímkártyát fognak kérni és a bankkártyádat. Be kell majd ütnöd a PIN kódodat is.

Ezután kapsz egy papírt a megszüntetésről, amin fel van tüntetve, hogy milyen összeggel zártad a számlát, van e hátralékod és hogy kifizették.

Mindig megkérdik elvileg, miért szeretnéd megszüntetni a számlát és ha tudnak felajánlanak egy kedvezőbb számlacsomagot, nem akarnak ügyfeleket veszíteni, szóval olyan kifogást találj ki, amibe nem tudnak belekötni. :)

Én nem voltam megelégedve velük és másoktól is csak rosszat hallottam már, egy kevés mínuszban voltam, úgyhogy egyértelmű volt, hogy nem kívánom fenntartani nekik. :D

Szóval még levonják az adott hónapra az ügyintézési díjat, kifizetik a maradékot, vagy Te egyenlíted ki a hátralékot, azután pedig szétvágják a kártyát. Szabad vagy. :)

2009. júl. 17. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:
És utána az adatokat is törlik,hogy a tiéd volt a bankszámlaszám?
2012. jún. 26. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:
13%
Megkérdezhetem, hogy miért döntöttek így és melyik bankhoz mentetek át ?
2015. márc. 10. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:
95%
Én megmondom. Egy évig nem volt bejelentett munkahelyem és ez alatt az idő alatt 2100 forintból mínusz 6 ezer lett, úgy, hogy hozzá se nyúltam a számlámhoz. Mit nyújtottak nekem ezért? Pofátlan, szemét, rabló banda ez az OTP. Mi értelme a bankszámlának ha az is csak a pénzt viszi? Ha nem lenne kötelező a munkahelyem miatt biztos, hogy nem nyitottam volna máshol se folyószámlát.
2015. nov. 3. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!