Jelzáloghitellel terhelt lakás eladása hogyan történik?
Mindenki tudja, a hitel havi részletei sajnos sok hitelt igénybevevőnek megduplázódott.
Én még bírom fizetni, nincsen tartozásom, de az a motiváló tényező részemről, h. a lakásom, amin a jelzálogteher van, nem ér annyit, mint amennyit még tőlem levonnak az elkövetkező 16 évben.
20 évre vettem fel a kölcsönt.
3 millió önerőből lett fizetve, a bank 20 évre 3,5 milliót adott 20 éves törlesztési idővel.
El szeretném adni a lakást, visszaköltöznék a szüleimhez.
"nem ér annyit, mint amennyit még tőlem levonnak az elkövetkező 16 évben."
Így a válasz: sehogy. Ugyanis a bank nem fog kiengedni a hitelből. Ha a lakásod ér 6 millió forintot, neked pedig a hitel zárása esetén fizetendő összeg 7 millió forint, akkor keresel egy vevőt, aki kifizeti a 6 millió forintot, meg még beleteszel 1 milliós "saját forrásból", és akkor a bank zárja a hitelt.
Ez a klasszikus adósságcsapda.
Hát ez aztán "szép":-(((
Én amit eddig fizettem a lakásért (önerő + eddigi törlesztés) az hová tűnik? Miért nem kapom meg???
Milyen lopás ez már???!!!
Hányingerem van
meg kell nézned, hogy mennyi a fennálló tőketartozásod a bank felé.
tegyük fel, 6millió a lakásod és kb. 5millió a hitel rajta, eladod 6milláért, marad egy milliód. Vevő fizetheti kp-val vagy vehet rá fel hitelt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!