Mennyibe kerül bankszámlát nyitni egy gyereknek?
Neked nem, mert nem vagy cselekvőképes. (Ez egy jogi kifejezés, azt jelenti, hogy nincs döntési jogod rengeteg kérdésben. Azt a szüleid vagy gyámod gyakorolják. Pl. azt megteheted, hogy a szalámis zsömlét, amit otthonról kaptál kidobod vagy megeszed. De el nem adhatod pénzért.)
A szüleid talán kérhetnek neked társkártyát az ő számlájukra, korlátozva annak használhatóságát is.
Kártyaigénylésért nem kell fizetni.Ha majd jön pénz a kártyádra és abból leveszel, akkor levonnak némi kezelési költséget.Más fizetnivaló nincs.
Ha netes kártyát igényelsz, megspórolhatod pár hónapig ezt a kezelési költséget is.
Köszi! Amúgy, nem nagy összegekről lenne szó, csak arról, amit megspórolok, mert sok olyan hellyel találkoztam már, ahol szükséges, na meg praktikus is. Hogy az egyik szülőm is ott legyen, az természetesen megoldható.
És milyen bankot ajánlotok? Hallottam, hogy létezik külön bankszámla-fajta gyerekeknek, a Szia Szimba. Az jó? Rákerestem a neten, de csomó olyan dolgot találtam, amit nem ismerek és nem tudom hogy mit jelent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!