Melyik banknál tudok online bankszámlát nyitni (akár külföldi is) úgy hogy nem kell bemennem a bankfiókba?
"Kérjük, figyelmesen olvassa el az online számlanyitással kapcsolatos információkat és kövesse részletes útmutatónkat!
Köszönettel:
AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe
Az online számlanyitás menete
Kérjük, kattintson ide az információk megjelenítéséhez!
KamatHozó bankszámlát magánszemélyként igényelhet.
Számlanyitási igényét online indíthatja itt el, azonban a számla aktiválására csak a számlatulajdonos személyes azonosítását követően kerülhet sor. "
Most tényleg madárnak néztek és azért lettem lepontozva?!
IGEN, kell azonosítani magadat. Be kell küldeni a személyi és lakcímkártya FÉNYMÁSOLATÁT! NEM KELL SEHOVA SEM MENNI!
Évek óta AXA számlája van az egész családnak... Nem is tudom van-e egyáltalán irodájuk, soha az életbe nem láttam "élőben" AXA bank alkalmazottat, csak telefonon és online beszéltem velük.
Egyértelműen le van írva, hogy "személyes azonosítás" szükséges, ez egyébként törvényi előírás is.
Ha neked enélkül nyitották meg a számlád, akkor hibáztak.
Valahogy nehezen tudom elképzelni a szituációt, ahogy Mancika ücsörög az irodában délután 4:55-kor és azt mondja a másik Mancikának, hogy :
- Te, itt van egy egész családnyi barom aki számlát akar nyitni, behívjuk őket a kötelező azonosításra?
- Á, hagyjuk a francba, küldjék be a személyi fénymásolatát oszt' sz@rjuk le....
Hidd el, a világon semmi okom nincs rá, hogy azt mondja, hogy nem azonosítottak mikor valóban életembe nem is voltam még AXA fiókba - sőt, azt sem tudom van-e egyáltalán Pesten fiók.
Törvényi kötelezettsége a banknak hogy azonosítson számlanyitáskor, ezért nem lehet online szerződést kötni. Ha nem így tett, akkor "Mancika" az alábbi törvényi kötelezettségeinek nem tett eleget:
"6. § (1) A szolgáltató az ügyfél-átvilágítást köteles alkalmazni:
a) az üzleti kapcsolat létesítésekor;"
ÉS
"7. § (1) A szolgáltató köteles a 6. § (1) bekezdésében meghatározott esetben az ügyfelet, annak meghatalmazottját, a rendelkezésre jogosultat, továbbá a képviselőt azonosítani és személyazonosságának igazoló ellenőrzését elvégezni."
/2007. évi CXXXVI. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!