Banki hitel kocsimat eladhatom saját magam?
"Eladhatom a bank tudta nélkül?"
Nem. Hitelnél a banknak vételi opciója van, ami azt jelenti, hogy nem adhatod el az ő beleegyezésük nélkül. Lízingnél meg eleve nem te vagy a tulajdonos. Azt csinálhatod (persze kérés, hogy milyen viszonyban van az autó értéke és a hiteltartozás), hogy az autót eladod a bank engedélyével, kifzeted a hitelt, és veszel fel személyi kölcsönt.
"Semmit nem vennének észre,hiszen fizetném tovább."
Az okmányirodában nem írnák amúgy át az új tulaj nevére a vételi opció miatt. Ha közeli ismerős a vevő, nagyon bíztok egymásban, és oda mer neked adni x Ft-ot az autóért, akkor persze, működhet a dolog, a banknak azt nem kell megtudnia, hogy nem te használod az autót. Én személy szerint nem vennék így autót közeli ismerőstől sem.
Elvileg benne lehet a szerződésben, hogy a bank időnként ellenőrizheti a fedezetet, de a gyakorlatban erről még soha nem hallottam, valamint magam sem tapasztaltam ( 6 éve fizetek ugyanennyit, mint te).
Ennyit a pozitívumokról.
Másrészt problémás lehet az eladás, mert a törzskönyvet nem adják ki, amíg terhelt az autó, így meg baromi nagy kockázat ez a vevőnek ( ez kb olyan, mintha fizetnék egy ingatlanért, de nem kerülne át a nevemre, hanem maradna az eredeti tulaj bejegyezve a "kis" hitelével együtt).
Harmadrészt nem tudom, milyen jogai lehetnek a gépjármű-nyilvántartásokba betekinteni, de ha van rá lehetőségük, akkor bukó lehet.
jesszusom :OO vannak iylen buta emberek,ez kééééééééééész!
Már hogy adhatnád el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!