Fundamenta ad hitelt zártkerti ingatlanra?
Beszéltünk egy fundamentással és rákérdeztünk, hogy nem kizáró ok az ha zártkerti az ingatlan, azt mondta hogy nem, csak az a lényeg hogy a tulajdoni lapján lakóházként szerepeljen.
Találtunk egy ilyen házat, elmentünk az ingatlanközvetítőhöz és elmondtuk hogy miként szeretnénk megvenni a házat, erre azt mondta hogy még a fundamenta sem ad zártkertre hitelt mindegy hogy mi van a tulajdoni lapon.
Most akkor mi az igazság?
Van valakinek hasonló tapasztalata?
én úgy tudom, hogy a lakástakarék-pénztár nem költhető zártkerti ingatlanra.
A jogszabály, mely az LTP-ről ír leírja, hogy mire lehet fordítani, de nekem úgy rémlik, hogy belterületi lakóházra lehet csak...
A zártkerti ingatlannal egyébként az a baj, hogy hivatalosan zártkerti besorolás nincs már, hanem az önkormányzattól kell igazolást kérni, hogy milyen besorolású az ingatlan. Elvileg az önkormányzat kérésére a földhivatal átminősíti, de nekem pár hónapja volt olyan ügyem, hogy az önkormányzat leírta, hogy már belterület az ingatlan, de a földhivatal nem írta át. azt mondták, kérje az önkormányzat, de az önkormányzat azt mondta, hogy akkor a többi házat is át kell minősíttetnie és nincs rá pénz. Egyedibe lehet kérelmezni így a banknál a hitelt. 2 bankot tudok, akik elvileg adnak rá hitelt, de nem LTP-set, mert az állami támogatás kifizetése úgy tudom zártkertre nem lehet...
nem bírtam magammal és felmentem a Fundamenta oldalára.
Adnak zártkertre...
"A Fundamenta-Lakáskassza Zrt hitelfedezetként az alábbi ingatlan típusokat fogadja el: lakás, lakóház udvar, tanya, beépítetlen terület, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, üzlet, iroda, zártkert gazdasági épülettel valamit garázs.
Az alábbi ingatlan típusok hitelfedezetként történő elfogadása kizárt: Mezőgazdasági célú ingatlan, szántó, legelő, erdő, rét, halastó, gyümölcsös."
"Minimálisan elvárt forgalmi érték hitelfedezetül szolgáló lakóingatlan esetében: 5.000.000,- Ft
Minimálisan elvárt forgalmi érték nem lakóingatlanok és tanya esetében: 1.500.000,- Ft"
akkor nem értem hogy az ingatlanos aki hirdeti azt a házat miért mondta ezt.
Köszi hogy utánanéztél!!
azt sajnos nem tudom.
Neki gondolom az a célja, hogy foglalózzatok, ő megkapja a jutalékát, a többi nem érdekli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!