A kamat az tulajdonképpen a pénznek az ára?
kamat a szolgáltatás ára.
én adok neked 100 Ft-ot, te visszaadod nekem a 100 Ft-ot 2 hét múlva. nekem ebben mi az üzlet?
pénznek nincs ára...
a kamat az a díj, amit a pénz tulajdonosa kér/kap a kölcsönbevevőtől a pénz használatáért.
A kamat a pénz időértéke.
Mértéke a jövőbeni és a jelenbeli pénz nominális értéke közötti különbség.
Köszönöm a válaszokat.
Szóval tulajdonképpen valamennyire igaz: a pénznek az ára.
#7: ja, igen, maga a százalék az a kamatláb
de egyébként, kedves kérdező, maga a kamat az tulajdonképpen a pénz "ára"
Nem tudom miért mondjátok, h a kamat a pénznek az ára. Nincs ára a pénznek, mert önmagát nem tudja árazni. 1000 Ft pont ezer forintot ér. (kivéve a numizmatikai érméket)
Mivel a kamat bármennyi lehet, ezért az sem teljesen igaz, hogy a kamat a pénz időértéke. Ez max. az inflációs rát ellensúlyozó kamatlábra igaz.
"A kamat a pénz azonnali rendelkezésre állásának díja" -Mérő könyvében olvasni ezt, ott abban a formában helytálló, mert egy hitelkamatot valóban le lehet írni vele. De kérdem én a jegybanki kamatra, vagy büntetőkamatra is igaz ez az állítás?
Lepontoztatok, ennek ellenére kitartok amellett, hogy a kamat az az ellentételezési díj, amiért a pénz birtoklója lemond a pénz használatáért más javára, illetve, az a díj, amit a pénz használója fizet a pénz tulajdonosának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!