Kinek milyen tapasztalata van a Dunacorp Faktorház ZRt / Creditline Control Kft követeléskezelő cégről?
2. vagyok...
Kedves Utolsó válaszoló!
Velem ugyan ezt csinálják, már az ügyvédem sem bír velük, mert csak fenyegetőznek.
Most ott tartunk, hogy lassan feljelentjük őket zaklatásért.
Kb 2 hetente kapok a credit line nevű cégtől egy levelet, ha nem fizetnek, akkor jön a végrehajtó.
Persze fenyegetőznek, de hát ez nem így megy ám....
Ők adhatnak be végrehajtási kérelmet a területileg illetékes jegyzőhöz, a jegyző megvizsgálja, kiadja végrehajtónak (ha jogos a követelés), a végrehajtó tájékoztat a végrehajtás dátumáról, aztán végrehajtanak. Ez mind idő és pénz. Viszont nincs alapja a követelésüknek, mert ezek általában már kamatos kamatok. Sokszor olyan magyarázatokkal állnak elő, hogy még az ügyvédem haja is az égnek áll, pedig kopasz. :p
Most a legutolsó húzásuk az volt, hogy az eddig forint alapú követelésüket áttették svájci frankba, mert hogy anno én is frank alapon vettem fel a kölcsönt, amiből ez az egész ügy kikerekedett.
Ráadásul a kezemben van egy levél, amiben leírták, hogy ezek a tételek kamat mentesek, közben hónapról-hónapra növelik az összeget, mert kamattal terhelik!!!! Hát akkor hogy is van ez?
nyitoegyenleg : 429 174 ft
befizetesek 720 ezer
aktualis tartozas : 567 491 ft
szval nem hogy csökkene tartozas csak nőveli ez a féreg cég
Nekem most van velük ügyem
idén márciusban hívtak hogy az ex nejem 2004 ben keletkezett hitelkártya tartozását rajtam vasalnák be (500 000ft) ez idén márciusban 1 380 000 ft szerintük.
2004 től nem éltünk közös háztartásban én 2018 ban váltam de szerintük közös a tartozás , mivel őt nem érik el nálam próbálkoznak. Azt mondták letiltják a bankkártyám
leszedik róla a pénzt , kivonatják az autómat a forgalomból végrehajtást
kezdeményeznek. A bejelentett lakcímemen nem én vagyok a tulajdonos hanem az anyám . Azzal is fenyegetőznek hogy külföldi vagy magyar ingó ingatlant lefoglalnak
letiltják a fizetésem felét .. stb .
A bank hitelkártya tartozás úgy tudom 5 év után elévül ha nem tudják behajtani . Nincs jogi alapja .
Valakinek volt tapasztalata ilyen ügyben ezzel a céggel ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!