Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kinek milyen tapasztalata van...

Kinek milyen tapasztalata van a Dunacorp Faktorház ZRt / Creditline Control Kft követeléskezelő cégről?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm hitelét átadták a cégnek. Nem kapott semmilyen írásbeli értesítőt, szerződést vagy bármi igazolást arról, hogy valóban jogosan követelik tőle a tartozást. Részletfizetésbe egyeztek meg, de az ügyintézője duplájára emelte a törlesztőt, és ha nem rendezi hónapról-hónapra, végrehajtásra adják. Számomra érthetetlen, hogy egy papírt nem kapott arról, mennyivel tartozik ténylegesen és a havi befizetések után mennyivel csökken a tartozása, illetve ha bírja fizetni az emelt törlesztőrészletet, mikor fog elfogyni.

2012. jún. 19. 09:12
1 2
 11/14 anonim válasza:

2. vagyok...

Kedves Utolsó válaszoló!

Velem ugyan ezt csinálják, már az ügyvédem sem bír velük, mert csak fenyegetőznek.

Most ott tartunk, hogy lassan feljelentjük őket zaklatásért.

Kb 2 hetente kapok a credit line nevű cégtől egy levelet, ha nem fizetnek, akkor jön a végrehajtó.

Persze fenyegetőznek, de hát ez nem így megy ám....

Ők adhatnak be végrehajtási kérelmet a területileg illetékes jegyzőhöz, a jegyző megvizsgálja, kiadja végrehajtónak (ha jogos a követelés), a végrehajtó tájékoztat a végrehajtás dátumáról, aztán végrehajtanak. Ez mind idő és pénz. Viszont nincs alapja a követelésüknek, mert ezek általában már kamatos kamatok. Sokszor olyan magyarázatokkal állnak elő, hogy még az ügyvédem haja is az égnek áll, pedig kopasz. :p

Most a legutolsó húzásuk az volt, hogy az eddig forint alapú követelésüket áttették svájci frankba, mert hogy anno én is frank alapon vettem fel a kölcsönt, amiből ez az egész ügy kikerekedett.

Ráadásul a kezemben van egy levél, amiben leírták, hogy ezek a tételek kamat mentesek, közben hónapról-hónapra növelik az összeget, mert kamattal terhelik!!!! Hát akkor hogy is van ez?

2014. jún. 24. 22:22
 12/14 anonim válasza:

nyitoegyenleg : 429 174 ft

befizetesek 720 ezer

aktualis tartozas : 567 491 ft

szval nem hogy csökkene tartozas csak nőveli ez a féreg cég

2022. dec. 11. 10:42
 13/14 anonim válasza:

Nekem most van velük ügyem

idén márciusban hívtak hogy az ex nejem 2004 ben keletkezett hitelkártya tartozását rajtam vasalnák be (500 000ft) ez idén márciusban 1 380 000 ft szerintük.

2004 től nem éltünk közös háztartásban én 2018 ban váltam de szerintük közös a tartozás , mivel őt nem érik el nálam próbálkoznak. Azt mondták letiltják a bankkártyám

leszedik róla a pénzt , kivonatják az autómat a forgalomból végrehajtást

kezdeményeznek. A bejelentett lakcímemen nem én vagyok a tulajdonos hanem az anyám . Azzal is fenyegetőznek hogy külföldi vagy magyar ingó ingatlant lefoglalnak

letiltják a fizetésem felét .. stb .

A bank hitelkártya tartozás úgy tudom 5 év után elévül ha nem tudják behajtani . Nincs jogi alapja .

Valakinek volt tapasztalata ilyen ügyben ezzel a céggel ?

2023. okt. 15. 22:14
 14/14 anonim válasza:
Igen de hivatkozni kell az elévülesre, ha ezután is próbálkoznak mert fognak ügyvéd kell olcsóbb id
2023. okt. 16. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!