Erősödött a forint! A hiradóban azt mondták, hogy csökkenni fognak a törlesztőrészletek. Igaz ez? Vagy banktól függ?
"Most érdemes venni ,,eurot,,?vagy mikor érdemes venni?"
Ezt senki sem tudja, bár sok "szakértő" állít olyat, hogy tudja. Egyes "elemzők" szerint ez euró 240-ig gyengülhet a Ft-hoz képest, mások szerint 315-ig erősödhet. Nyilván mindnek igaza van.
Most már csak azt kéne tudni,hogy a bankok az egyoldalúan megemelt kamatokat is vissza csökkentik-e...(?) (elmúlt6-9hóban tették bankfüggően)a közeljövőben.
Így nem csak az árfolyamok kedvező árából fakadna csökkenés.
Ha megteszik... (????????????????)
"Így nem csak az árfolyamok kedvező árából fakadna csökkenés."
A kedvező árfolyamokból SEM feltétlenül fakad csökkenés a csak nevükben frank alapú hitelek esetében.
Illetékestől hallottam a nyilatkozatot, miszerint akkor csökkentik a törlesztő részleteket, ha min. 3 hónapig ilyen erős marad a forint.
Figyelem én is, mert érdekelt vagyok.
"Illetékestől hallottam a nyilatkozatot, miszerint akkor csökkentik a törlesztő részleteket, ha min. 3 hónapig ilyen erős marad a forint."
Aztán nehogy eljátsszák, hogy nem csökkentik, mert mondjuk 3 hónapban két napon át gyengébb volt...
Nem vagyok biztos benne, hogy a törlesztőrészletek emelésénél is ennyire óvatosak szoktak lenni :))))
Bizony, bankfüggő!
A rafinál 6 hónapos a kamatperiódus. A részleted fél évig nem változik,a különbséget a tőkéd javára számolják el (csökkentik a tartozásod-most ez van). Ha gyengül a forint akkor szintén ez van, csak fordítva: növekszik a tartozásod.
Ha letelik a fél év, és akkor is erős lesz a forint, na akkor lesz kevesebb a részleted.
Más banknál, ahol ez nem így van, ott rögtön csökken a részlet (kevesebbet kell fizetned) vagy emelkedik(ez a gázosabb, hiszen itt egyik napról a másikra rögtön fizetni kell a megemelkedett részletet).
Nyilván az első variáció a biztonságosabb, kiszámíthatóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!