Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál érdemes folyósz...

Melyik banknál érdemes folyószámlát nyitni?

Figyelt kérdés

Eddig OTP-s voltam, de tele a hócipőm, hogy minden sz@rért levonnak a pénzemből. Most is annyi pénz volt már csak a kártyán, hogy a kisbabámnak tudjunk gyógyszert venni, ha úgy adódik, erre a bank szó nélkül levonta azt a maradék összeget.

Valami olyan bank érdekelne, ahol nem kell minden sz@rért fizetni. A készpénz felvétel is olcsóbb, számlavezetési díj mentes, esetleg átutalásnál nem kell plusz fizetni, stb...

Helyileg nálunk nincs semmilyen bank, így utánjárni nem tudok, amit meg a neten olvasok, nem egész világos...

Érvek és ellenérvek, tapasztalatok érdekelnének.

2009. jún. 30. 14:10
 1/7 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy nem szeretnék több ezer ft-ot fizetn azért, hogy megnyissák a számlám.
2009. jún. 30. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonló érzelmeket táplálok az OTP-vel szemben, számlámat viszont nem szüntethetem meg, mert egy jelenleg is ketyegő hitelem feltétele volt ez a számla.

A párom Unicredites, neki ingyenes utalásai, bármennyi ingyenes készpénzfelvétel saját automatából, 2 ingyenes bármelyik bank automatájából. Sajnos fejből nem tudom, mennyi a havi díja, de az sem horribilis, a kamatok is sokkal kedvezőbbek, mint az OTP-nél. Ráadásul a megbontott lekötésnél nem veszíted el a bent hagyott pénzed utáni kamatot, a kivett pénzedre is megkapsz egy csökkentettet, nem úgy, mint OTP drága, ahol, ha egy forintot is kiveszel a 100 millából, akkor az egészre buktad a kamatot. (Bár így belegondolva, ha ez a bukás azt jelentené, h van 100 millám a bankban... :) )

Ha részletekre vagy kíváncsi, nézd meg az Unicredit honlapján!

2009. jún. 30. 14:42
 3/7 anonim válasza:
Én is így vagyok at OTP-s folyoszámlával.szerintem csak a pénzünket használják semmi mást.A testvéremnek v an Unucredites kártyája és az 100 x jobb.Én is át fogok lépni .csk azt az egyet nem tudom hogy ha hitelkártyás leszek az Unickereditnél azt mikor vonják vissza?Sose vagy megy rá a kamat/hitel/.Mert ugyanis a tesom amikor váltotta ugy kérte hogy hitel keretes legyen .Ezen azt értem ha nincs is a kártyádon pénz vehetsz le még plussz 100 ezer ft-ot.De meddig lehet ez a hitel keret rajta hogy én nem fizetem be.Azt gondolta a tesom ha érkezik a következö havi fizije akkor majd ezt a 100 ezert amit akkor levett a kártyájárol vissza vonják .és ez nem így történt .Továbbra is már fél éve rajta van az egyenleg értesítön hogy 100 ezer ft a minusza .Akkor erre kamatot nem számitanak ?Segitetek ebben ha tudtok? köszönöm.
2009. júl. 3. 14:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Megkérdezem a páromat, ő nagyon keni vágja ezeket a bankos dolgokat!

Amúgy úgy tudom, hogy a hitelkeret az külön kezelendő, tehát át kell vezetni a kártyára a pénzt, amikor vissza akarsz a hitelből fizetni, szóval nem automatikusan teszik át a folyószámláról, lényegében ezeket valahogy külön intézik, de majd kapsz normális választ is, én csak szemlélődő vagyok, a párom meg még nincs itthon.

2009. júl. 3. 15:15
 5/7 anonim válasza:
Ó de aranyos vagy .Előre is nagyon köszönöm .Várom türelmesen a válaszodat.További szép napot és kellemes hétvégét!
2009. júl. 3. 17:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Továbbítottam a kérdést és mélben elküldtem neki, úgy tuti nem kallódik el. Hétvégénk elég sűrű volt, meg netközelben sem voltunk, de remélem, még nem késő. Az íméledre küldi a választ! Szép hetet :)
2009. júl. 6. 09:38
 7/7 anonim válasza:

akkor várni fogom az e-mailt!Előre is köszönöm .Arra is esetlegesen kíváncsi lettem volna hogy a kártya mennyi hitel keretet tud biztositani ?Határ van ,vagy lehet bármennyi ?Akár 7000ezer is ?Milyen kamatot számolnak fel arra?

Szép napot!Köszönöm .

2009. júl. 6. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!