Valaki levezetné, miért ennyi a diákhitelem összege? "
2008 szeptemberében, októberében, novemberében, decemberében és 2009. januárjában vettem fel diákhitelt, havi 15 ezer forintot, összesen 75000 forintot. Most, január végén ért véget a hallgatói jogviszonyom, meg is kaptam a levelet, hogy fizessem vissza. Felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ahol egy robothang elmondta, hogy a 75 ezer forintomból kb. 160 ezer forintnyi (159379 Ft egész pontosan) tartozás lett (kb. 40 hónap alatt). Ez még áprilisban történt, most megint felhívtam őket, ma már 160504 Ft a tartozásom (tehát eszerint 1200 ft-tal növekszik havonta, legalábbis 2012-ben). Szóval a kérdésem az lenne, hogy nem irreális ez az összeg? Néztem a neten, 3 év alatt senkinek sem ugrott több, mint a duplájára, megnéztem a diákhitel.hu-n a hitelkalkulátort, ami szerint legrosszabb esetben is néhány ezressel 100 ezer forint felett kellene törlesztenem - tehát nem találom az okokat, miért ugrott meg ennyire az összeg (bár nincs pénzügyi végzettségem). Szóval letudná valaki vezetni nekem (lehetőleg képlettel), hogy lett ennyi tartozásom?
Ne értsétek félre, hál'istennek kitudom fizetni, csak nem értem...:P
Nyilván tervezem, hogy felhívom az ügyfélszolgálatukat, csak ha egy tök evidens dologról van szó, nem terhelném őket.:D
Előre is köszönöm segítségeteket!
ha nincs tanulói / munkavállalói jogviszonyod, ez normális
A bankok meg azért vannak, hogy kifosszák az embereket, értelmet nem fogsz találni benne, hogy miért annyi. Azért, mert valakinek ez rohadtul megéri...
Ha veszek fel diákhitelt, akkor nem kell hozzá sok ész, hogy rájöjjünk, hogy van tanulói jogviszonyom.(Mivel diákhitelt, csak diákoknak adnak). Törleszteni meg általában a suli elvégzése után szoktak, szóval az, hogy "minél hamarabb el kell kezdeni törleszteni" megint elég hülye ötlet volt.
Azért köszönöm a válaszokat.
Igazad van, általában a suli után kezdenek törleszteni. De addig is kamatozik, függetlenül attól, hogy még visszafizetési kötelezettség nincs. Ha fáj, hogy kamatozik, akkor lehetőségtől függően el kell kezdeni előbb törleszteni. Nem megsértődni a válaszon...
Amúgy meg a diákhitel honlapján MINDEN le van írva.
Erre keresek én is választ.:D
Lehet, hogy most hülyeséget írok, de: ha 75000 Ft-ot felveszek, 40 hónapra és a végén 160504 Ft-ot kell visszafizetnem, akkor ennek a kamatja 28 %-os volt?(nem tudom, hogy a kamatot mikortól számítják, illetve azt se, hogy pontosan mennyi volt és valószínűleg tényleg hülyeséget írtam most...)De ha valakinek van tippje és nem csak annyi, hogy "ez reális", akkor megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!