Végrehajtás szempontjából mi számit lakhelynek. Nem ott lakom ahova be vagyok jelentkezve állandóra. Ezt közölnöm kell a végrehajtóval?
Az állandó lakcímed számít!...
A végrehajtó ott fog keresni és ott akar majd végrehajtani...
Hello! Én anno egy ilyen helyen dolgoztam és a következő az eljárás menete:
-először is kiküldenek tértivevényesen egy felszólító levelet, melyen szerepel a tartozás összege minden járulékkal együtt és a határidő, valamint az eljárásról esik pár szó.
-ha visszaérkezett a tértivevényes levél, vagy csak a tértivevény, akkor ezután felkeresik a munkáltatót letiltással kapcsolatosan
-miután a munkavállaló visszaigazolt, hogy mennyit tud levonni, azután a végrehajtó eldöntheti, hogy ki megy-e helyszínre vagy sem (függ a tartozás mértékétől és hogy egy éven belül letiltásból behajtható-e)
-ha kimegy helyszínre, akkor először is a végrehajtható okiraton szereplő címre megy ki, amit a végrehajtást kérő közölt
-ha nem ott tartózkodsz, akkor felkeresik az országos nyilvántartási rendszert, ahonnan kiderül, hogy mi a legfrissebb adat a tartózkodásodat illetően (ez az, ami a lakcímkártyán szerepel)
-ezután, ha ez különbözik az előző címtől, akkor oda is kimegy és ha ott sem tartózkodsz, az a személy, aki ott lakik a jegyzőkönyvben leírják, hogy esetlegesen tudja-e, hogy hol laksz ténylegesen és büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy az adott ingatlanon található ingóságok nem a te tulajdonodat képezik, mert te valamikor azokkal együtt távoztál
Nos, ha sehol sem vagy papír szerint fellelhető és nincs senki, aki be tudná jelenteni a tényleges tartózkodási helyed, akkor mákod van, mert csak letiltásból, inkasszóból tudnak behajtani abban az esetben, ha tényleg nincs semmi a neveden!!!
Remélem, hogy a kisregényemmel segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!