Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Elszakadt pénzt hol lehet...

Elszakadt pénzt hol lehet beváltani?

Figyelt kérdés
Tehát: találtam egy 500- ast Pesten, útközben. Tapintásra meg mindenhogy teljesen igazinak tűnik. Valaki tudja véletlenül, hogy beváltják-e valahol és ha igen mennyit kapok érte?

2012. máj. 6. 21:11
 1/6 A kérdező kommentje:
ja, és azt még elfelejtettem írni, hogy pont a fele hiányzik.
2012. máj. 6. 21:14
 2/6 anonim ***** válasza:

postán biztos, 1 kicsit lefognak vonni, de ha talált pénz akkor mind1.

Én a helyedben valami számla befizetéssel +próbálnám elsózni, és ha problémáznak akkor csináljon amit jónak lát

2012. máj. 6. 21:15
 3/6 anonim ***** válasza:
ja, hogy a fele? ugy tudom ha a nagyobbik fele nállad van akkor beváltják, ha pont a fele akkor nem udom
2012. máj. 6. 21:16
 4/6 A kérdező kommentje:
de pont a fele hiányzik, ezt nem lehet csak úgy elsózni... ha összehajtom súlyra is érezhető h hiányzik a fele...
2012. máj. 6. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A nehezen felismerhető, valamint a sérült (hiányos, szakadt, ragasztott, szennyezett, stb.) forint bankjegyeket, illetve érméket az MNB-n kívül a kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek és a postahivatalok is kötelesek beváltani címletváltás keretében.

Hiányos sérült forintbankjegy abban az esetben váltható át, ha a bankjegynek több mint 50 %-át benyújtják.

Azokat a hiányos sérült bankjegyeket, amelyeknek felülete nem haladja meg az 50%-ot, az MNB - a 2012. január 1-jén hatályba lépett jegybanktörvény alapján - térítés nélkül bevonja a forgalomból. Az ily módon bevont bankjegyet az MNB 30 naptári napig őrzi, majd megsemmisíti.

2012. máj. 7. 09:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Azon gondolkoztam, hogyha középen és átlósan szakad el egy pénz, szóval az egyik vége egy 3szög akkor az gondolom több mint 50%-ék legalábbis annak látszik egy laikusnak.

Olyan lenne középen mintha egy trapéznak az egyik oldala lenne :)

2014. ápr. 8. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!