Hol tudom beváltani a telefonkötvényt?
Régi holmik között találtam egy 1988-ban a Magyar Posta által kibocsátott telefonkötvényt.
A leírás szerint "A kamat és törlesztőszelvények beváltásáért a Magyar Posta teljes vagyonával és jövedelmével szavatol", valamint, hogy "A kötvény nem évül el".
Elmentem a postára, ahol közölték, hogy fogalmuk sincs, egyébként meg a telefon már nem hozzájuk tartozik, adtak egy telefonszámot. Sajnos csak ötig lehet hívni, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy más is járt-e így.
Telefon-Matáv-T-com. furcsállnám, ha a T-com foglalkozna ilyesmivel, bár ki tudja....
A telefonkötvény arra volt, hogy majd kapsz telefont.
Most odamehetsz és kapsz egy vonalat. (mondjuk kötvény nélkül is kapsz )
A kötvényhez tartozik törlesztőszelvény, valamint kamatszelvény is. Összesen 9 darab, amiből 4 darabot a nagyim már beváltott. (sajnos 10 éve meghalt, őt nem tudom megkérdezni, hogy hol váltotta be)
A törlesztőszelvényen az áll, hogy "E szelvény ellenében a Magyar Posta 1997. 07.31-től a szelvényen feltüntetett összeget kifizeti"
Próbáltam rákeresni a neten. Azt megtaláltam, hogy miért adták ki. Csak azt nem, hogy ha valaki ilyesmit "örököl" mit kezdjen vele 2012-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!