Árfolyamgát, érdemes?

Figyelt kérdés
A jelzáloghitelem mellett van egy gépjármű hitelem is. (100e ill. 40e) Igénybe veszem az árfolyamgátat 2017-ig. 2017 decemberében lejár a gépjármű hitelem akkor úgy gondolom kb annyi lesz a részletem a gj. hitel nélkül(2018-tól) mint az árfolyamgát alatt. Jól gondolom? A jelzálog hitelt 2005-ben vettük fel 20 évre.
2012. ápr. 24. 21:05
 1/1 Sly007 válasza:

Árfolyam gáttal összességében többet fox fizetni mint nélküle. Véleményem szerint két esetben érdemes választani:

1: Van pénzed, hogy fizesd a hitelt rendesen, és a különbözetet befekteted, ami így többet hoz, mint amit az árfolyamgát kamata elvisz.

2: Nembirod fizetni a hitelt, és ha csak ideiglenesen is, de nem viszik el a házat a fejed fölül...

Ha 2 hiteled van, és egyik lejár a gát végén, akkor lehet értelme, de azt számold hogy többet fogsz visszafizetni, mint ha fizetnéd normálisan. Mert ugyan a hitelrész kamatmentes a tőkerészesn lesz plusz kamat, így ugye te mindenképp többet fizetsz. De ha neked ez a könnyebség amit most pár évig kapsz megéri, akkor azért javaslom egy bank szakemberrel beszéld végig... (Én sajna nem az vagyok... így amit írtam azért feltétellel kezeld, csak ahogy én értelmeztem a jogszabályokat)

2012. máj. 1. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!