Miért ragaszkodnak az emberek a drága bankokhoz?
Főleg az OTPhez, ami aztán rendesen le is nyúlja őket. Megértem az időseket, akik nem értenek az internethez és már nem is akarják megtanulni és ragaszkodnak a személyes ügyintézéshez.
DE! Itt van pl. a Gránitbank vagy az AXABank. 0Ft a számlavezetés és 0Ft az összes internetes tranzakció, előbbinél még 4 ingyenes pénzfelvétel is van és a többi 0Ftos ajánlattal ellentétben itt még olyan kikötés sincs, hogy mondjuk havi 150fizetésnek teljesülnie kell.
Szóval miért ilyen hülyék az emberek, hogy kifizetnek a bankoknak havi több ezer forintot, ha ezzel szemben van mindenki számára elérhető alternatíva.
Például mert szerintem egyáltalán nem drága az otp. Kacérkodtam az axa gondolatával. De elriaszt az, hogy egy szimpla pénzfelvét többe kerül, mint az otp-nél egy havi összes költségem, sms értesítéssel együtt. Mivel nincs atm-je. Megnéztem a Gránit bankot: tök szimpi, de kemény 14 atm-jük van egész Budapesten. Abban a kerületben, ahol lakom, nincs is.
Most ha kedvem szottyan leugrani a ház aljában lévő kínaiba, de nincs kp-m (általában nincs, mert nem szeretek magamnál hordani), 15 m-re ott az otp, felveszek pénzt, megveszem a kaját. Gránitbank esetén utaznom kell, vagy felveszek az otp automatájánál pénzt, ami megint csak drága.
Nem érzem, hogy maradi lennék. Azt a bankot választom, amelyik olyan szolgáltatást nyújt, amit igénylek. És az a gyanúm, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Mert
- az OTP volt az első lakossági számlavezető bank Mo-n, és sokan onnan fizetik a közüzemi számlájukat, amiket macerás átvinni másik bankhoz
- az OTP rendelkezik a legnagyobb fiók- és ATM hálózattal
- az emberek köztudatában az él, hogy az OTP az egyetlen magyar tulajdonú bank, és inkább abban bíznak mint egy külföldiben
- nagyon sokan OTP-s hitellel rendelkeznek ( régről is)aminek általában feltétele hogy a munkabér is odaérkezzen
- a munkáltatók ( köztük állami)többsége is ott vezeti a számlát és a GIRO-n keresztül így hamarabb kapja meg ( egyelőre) a munkabért az alkalmazott, mint más bankban
Én éveken keresztül győzködtem a szüleimet hogy vigyék át más bankhoz a számlájukat, mire végre sikerült, azóta töredékét fizetik a számlavezetési díjaknak.
kapo1588 pont ez az. Ha valaki havonta egyszer vesz fel pénzt, annak jó hogy megéri. Én viszont legalább tízszer. Mivel, mint írtam, nem szeretek pénzzel mászkálni.
Ezért számomra az otp a jobb választás. Nyilván aki egyszer vesz fel pénzt vagy egyszer sem, annak inkább az axa.
Nem vagyunk egyformák. Így logikus, hogy nem mindenkinek ugyanaz a bank megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!