Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért ragaszkodnak az emberek...

Miért ragaszkodnak az emberek a drága bankokhoz?

Figyelt kérdés

Főleg az OTPhez, ami aztán rendesen le is nyúlja őket. Megértem az időseket, akik nem értenek az internethez és már nem is akarják megtanulni és ragaszkodnak a személyes ügyintézéshez.

DE! Itt van pl. a Gránitbank vagy az AXABank. 0Ft a számlavezetés és 0Ft az összes internetes tranzakció, előbbinél még 4 ingyenes pénzfelvétel is van és a többi 0Ftos ajánlattal ellentétben itt még olyan kikötés sincs, hogy mondjuk havi 150fizetésnek teljesülnie kell.

Szóval miért ilyen hülyék az emberek, hogy kifizetnek a bankoknak havi több ezer forintot, ha ezzel szemben van mindenki számára elérhető alternatíva.

2012. ápr. 24. 18:37
 1/6 A kérdező kommentje:
Természetesen az havi 150e Ft fizetés jóváírás akart lenni.
2012. ápr. 24. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Sokan megszokták az OTP-t mióta tudom az eszemet szüleim csak bennük bíznak! Akár lenyúlnak akár nem!
2012. ápr. 24. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Például mert szerintem egyáltalán nem drága az otp. Kacérkodtam az axa gondolatával. De elriaszt az, hogy egy szimpla pénzfelvét többe kerül, mint az otp-nél egy havi összes költségem, sms értesítéssel együtt. Mivel nincs atm-je. Megnéztem a Gránit bankot: tök szimpi, de kemény 14 atm-jük van egész Budapesten. Abban a kerületben, ahol lakom, nincs is.

Most ha kedvem szottyan leugrani a ház aljában lévő kínaiba, de nincs kp-m (általában nincs, mert nem szeretek magamnál hordani), 15 m-re ott az otp, felveszek pénzt, megveszem a kaját. Gránitbank esetén utaznom kell, vagy felveszek az otp automatájánál pénzt, ami megint csak drága.

Nem érzem, hogy maradi lennék. Azt a bankot választom, amelyik olyan szolgáltatást nyújt, amit igénylek. És az a gyanúm, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

2012. ápr. 25. 00:43
 4/6 kapo1588 ***** válasza:
utolsó kommentelő, magasabb 260 ft a kézpénzfelvétel, cserébe 500 ezer felett 6,25 % látraszóló kamat van 500 ezer alatt 4 % simán többet termel mint amennyiért készpénzt veszel fel. mondjuk ez függ a szokásaidtól is én havonta egyszer veszek ki pénzt pl
2012. ápr. 25. 06:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Mert

- az OTP volt az első lakossági számlavezető bank Mo-n, és sokan onnan fizetik a közüzemi számlájukat, amiket macerás átvinni másik bankhoz

- az OTP rendelkezik a legnagyobb fiók- és ATM hálózattal

- az emberek köztudatában az él, hogy az OTP az egyetlen magyar tulajdonú bank, és inkább abban bíznak mint egy külföldiben

- nagyon sokan OTP-s hitellel rendelkeznek ( régről is)aminek általában feltétele hogy a munkabér is odaérkezzen

- a munkáltatók ( köztük állami)többsége is ott vezeti a számlát és a GIRO-n keresztül így hamarabb kapja meg ( egyelőre) a munkabért az alkalmazott, mint más bankban

Én éveken keresztül győzködtem a szüleimet hogy vigyék át más bankhoz a számlájukat, mire végre sikerült, azóta töredékét fizetik a számlavezetési díjaknak.

2012. ápr. 25. 09:57
 6/6 anonim ***** válasza:

kapo1588 pont ez az. Ha valaki havonta egyszer vesz fel pénzt, annak jó hogy megéri. Én viszont legalább tízszer. Mivel, mint írtam, nem szeretek pénzzel mászkálni.

Ezért számomra az otp a jobb választás. Nyilván aki egyszer vesz fel pénzt vagy egyszer sem, annak inkább az axa.

Nem vagyunk egyformák. Így logikus, hogy nem mindenkinek ugyanaz a bank megfelelő.

2012. ápr. 25. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!