Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Külföldi banknál forintszámla?...

Külföldi banknál forintszámla? Van ilyen?

Figyelt kérdés

Mert ha van ilyen akkor megyek és nyitok, mert arra nem fogják tudni érvényesíteni a tranzakciós adót. Akinek van ilyennel tapasztalata, az írjon legyen szíves.

Meg ha jól értelmeztem a koncepciót, akkor a Zuno bank is ilyen lesz, ami majd most jön Mo-ra idén vmikor, hogy osztrák bejegyzésű és az ottani törvények vonatkoznak rá, tehát ott sem kell majd fizetni a tr. adót.

2012. ápr. 24. 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha Magyarországra jön, onnantól mindegy, hogy honnan, mert a magyar törvények alá lesz rendelve a bank. Tehát ha akár csupán 1 fiókja lesz, akkor már érvényes rá a tranzakciós adó. Amúgy a magyarországi bankok többsége külföldi tulajdonban van, mégis a magyar szabályozás érvényes. Ha osztrák bankot akarsz osztrák szabályokkal, akkor Ausztriába kell menned számlát nyitni, feltehetően euróban.
2012. ápr. 24. 16:21
 2/8 A kérdező kommentje:
A Zuno információim alapján úgy fog működni, mint pl. a Moneybookers/Neteller, azaz határon átnyúló szolgáltatást nyújt, de nincs jelen az országban, nem is vonatkoznak rá a magyar törvények. Vagy pl. a Skype fizetős hívásai után sem kell a magyar ÁFA-t és az új telefonadót se majd befizetni.
2012. ápr. 24. 17:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Par helyen verzik a elkepzeleseg.

1, mar elottem kifejtettek a magyarorszagi bankfiokokrol a dolgot.

Amennyiben kulfoldon nyitod a szamlad.

2, Altalaban ha külföldi allampolgar akar számlát nyitni magasabb számlavezetési díjakat számítanak fel mint az adott ország állampolgárainak.

3, Ha magyarorszagi bankszamlara akarsz utalni 8-10 Euro a minimalis utalasi koltseg.

2012. ápr. 24. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen "internetes bankok" akkor szamitanak fel jelentosebb koltseget ha normal bankszamlara akarsz atutalni nem?
2012. ápr. 24. 17:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Amíg nem vagytok képesek felfogni a határon átnyúló szolgáltatás lényegét, addig felesleges itt tovább ezt ragozni, úgy érzem...
2012. ápr. 24. 18:33
 6/8 anonim válasza:
Skype is, meg a Voipbuster is külföldön vagy bejegyezve, mégis tudod használni Mo-n. Nem is fizet ÁFA-t egyik sem a magyar költségvetésbe, meg telekom adót sem (pedig mindegyiknek van fizetős szolgáltatása is). Sőt a magyar fogyasztóvédelem se tud mit csinálni velük. Ez a határon átnyúló szolgáltatás. És ahogy hallottam, a Zuno Bank is így akar működni. És ha ez a telekom cégeknél működik, akkor pénzügyi szolgáltatásnál miért ne működhetne?
2012. ápr. 24. 19:14
 7/8 anonim ***** válasza:

A kerdezo nem tudom te milyen szolgaltatoknal vagy nekem ha ra szamolom az uj adót a percdijakra meg ugyis sokkal kedvezeobbek mint a skype szolgaltatas ara.

A banki tranzakciok adoja, ha jol szamolon 1000 forintonkent 1 forint. Nem tudom te hogy vagy vele de en szivesen lenenk olyan helyzetben hogy havi 1000-2000 forintot terheljen ez az ado engem:) De mar a fentiekben kifejtettem az ellen erveket, meg annyit szeretnek hozza tenni hogy a hataron atnyulo penzugyi szolgaltatasok elonye ugyan hogy nem vonatkoznak ra a magyar szabalyozasok viszont ugyan ez a hatranya is. Senki nem garantalja azt hogy a szolgaltatod lelep a penzeddel.

2012. ápr. 25. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
mamrint hogy nem lep le a penzeddel:)
2012. ápr. 25. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!