Ha nincs önerőm kiválthatom úgy hogy a megvásárolni kívánt házra jelzálogot jegyeznek be?
A hitelt mindig bejegyzik jelzálogba az ingatlanra. Ezért hívják jelzáloghitelnek :D
Amúgy meg semelyik bank nem ad annyi pénzt, hogy az ingatlan teljes értékét abból ki tudd fizetni. Miért is adna? Bele kell számolnia a nemfizetés kockázatát, és akkor a jelzálog-terhelt házat kell elvennie, ami meg közel se biztos, hogy annyit ér, amennyiért te megveszed.
De ezt a bankban is megmondják neked, hogy csak akkor adnak hitelt, ha a teljes vételár X százalékát te már leteszed az asztalra.
Ahha
Még nem most van tervbe hanem egy 4-5 éves távlatba, csak jó tudni hogy kéne előre tervezni hogy mennyit kéne hogy. addigra már lehetőleg feleséggel együtt egy 150-et minimum meg tudunk takarítani. a fundamentás részbe tudtok segíteni hogy akkor azt egy az egybe bele lehet számítani?
a fundamentás hitel nem lesz önerő, csak a lakáskasszában lévő lejárt megtakarítás.
igaz az, hogy 20-25% önerő kötelező, de 150-160ezer ft nettó jövedelem nem bír el 20milliós hitelt!!!
(egy hiteltanácsadó)
az elbírhat, de pontosat majd akkor lehet Neked mondani, ha pontosak a jövedelmeid. Én hiteltanácsadó vagyok, tehát szeretem, ha az ügyfeleim minél több hitelt vesznek fel, de 350ezer ft nettóra, még ha a banki szűrőn át is megy, nem ajánlanám a 20millió forintot.
20milliós hitelt intéztem már, de akiknek ilyet intéztem 350ezernél is magasabb volt a jövedelmük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!