Ha lakástakarékpénztári szerződést kötök 4 évre a magam, férjem, két kiskorú gyermekem, szüleim és férjem szülei nevére, hogyan érhetem el, hogy a majdan megvásárolni kívánt ház egyetlen tulajdonosa én legyek?
Én úgy tudom, hogy már nem probláma tavaly óta és lehetsz Te a tulajdonos. Gyerekeknél legalábbis biztosan.
Ámde, mi olyan marha jó az LTP -ben?
Csak akkor buli, ha lakáscélú kölcsönt akarsz vele betörleszteni.
2011 jaunártól az az egyenesági rokon és házastárs is rád engedményezheti a szerződését, akinek nincs tulajdonrésze az ingatlanban. Viszont a férjed szülei csak akkor, ha a férjed is tulajdonos lesz, különben anyós/após szerződéséről lemondhatsz...
A kiskorú gyermek ltp-jét is fel lehet már használni gyámhatósági engedély nélkül.
Az előttem szólóknak igazuk van, nekem is ilyen információim vannak ezzel kapcsolatban. Viszont én sem nagyon értem, hogy mi "tetszik" annyira az LTP-ben...?
Van annál sokkal jobb megtakarítási módja is a lakásvételhez szükséges pénz előteremtéséhez! Nekem egy ismerősöm ajánlott egy pénzügyi tanácsadót, akivel át tudom beszélni, hogy mit s hogy szeretnék! Bár az elején kicsit szkeptikus voltam ezzel a "szolgáltatással" kapcsolatban, de most örülök, hogy beszéltem vele és sikerült jobb lehetőséget kínálnia az LTP-knél! Nyilván nem biztos, hogy neked is tudna jobbat ajánlani, mivel ahhoz beszélned kellene vele, hogy te hogy is gondolod a továbbiakat - mint ahogy én is tettem - , de utána kiderül, hogy neked is tud-e jobbat ezeknél. Szerintem nem veszíthetsz vele semmit, maximum 1-2 órát az idődből! Ha gondolod megadom az elérhetőségeit.
A jelentős mérték kissé túlzó.
Arról van szó, hogy ad 30% -ot, de minden évben annak az egy évnek a 30% -át. Ha ezt kiszámolod, akkor az évek folyamán, összességében ez nem olyan nagyon komoly hozam, különösen, ha figyelembe veszed, hogy viszont a mellette járó sima betéti kamat igen gyengusz.
De eddig még nincs nagy baj. Baj akkor van, ha nem tudod lakáscélra elkölteni a megtakarítást, mert akkor nem tudod felvenni az állami kedvezményt, vagy vissza kell fizetni, vagy várhatsz a nyolcadik év végéig, hogy ne kelljen visszafizetni és az úgy már nagyon rossz bolt.
Rengeteg beragadt LTP áll ma Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!