Lakás részletre?

Figyelt kérdés
Mire kell figyelnem, ha a lakásom részletre adom el. Meggondolhatja -e magát a vevő, a károkért ki fizetne,minden érdekelne amit tudnom kell.
2012. ápr. 19. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:
amíg az utolsó részletet ki nem fizeti, tartsd meg magadnak a tulajdonjogot! erre figyelj nagyon!
2012. ápr. 19. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kérj tanácsot ügyvédtől és ne felejts el mindent közjegyző előtt aláíratni, persze a vevőd fizesse. A közjegyző előtt aláírt tartozás nyilatkozat kiválthatja a bírósági végzést, ha csak egy ügyvéddel iratsz akkor a bírósági utat nem tudod elkerülni.
2012. ápr. 20. 10:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Közjegyzői közreműködéssel készítsétek el a szerződést. Későbbi jogi herce-hurca esetén nagyon előnyös.

És - ahogy előttem már írták - a tulajdonjogot a vételár teljes kiegyenlítéséig tartsd fenn. Ez a földhivatalnál bejegyzésre kerül, és addig a lakás a Tied, amíg ki nem fizeti az utolsó fillérig.

2012. ápr. 20. 12:30
 4/5 A kérdező kommentje:
És ha közben költ a lakásra a vevő, ezután pedig meggondolja magát, és felbontja a szerződést, nekem kell kifizetnem a felújítás árát? Felbonthatja a szerződést?
2012. ápr. 20. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
a kötött szerződéstől függ, de ez nagyon nagy zűröket tud okozni. én soha nem mennék bele eladóként semmilyen körülmények között sem ilyen dologba vagy a tulajdonjog az utolsó részletig az én nevemen marad és az esetleges felújításokat nem követelheti vissza a vevő rajtam. Amúgy hiteltanácsadó vagyok és pont ma írt nekem valaki, aki részletre vett házat, úgy hogy teher volt rajta. ügyvéd előtt szerződtek és most a régi eladó miatt ők veszítenék el a házat, pedig már 10milliót beleöltek...
2012. ápr. 20. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!