Mi a teendő, ha a banki ügyintéző "hanyagsága" által kitolódott hosszúra nyúlt ügyintézési idő miatt eláll az eladó az üzlettől?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 17. 15:40
 1/10 Smartguy86 ***** válasza:

Semmi, nyilván ha ő nem akarja eladni, akkor nem adja el. Gondolom ingatlanról van szó... olyankor a foglaló dupláját kell visszafizetnie neked. Ha nem foglaló szerepel a szerződésben, hanem előleg... hát akkor meg csak maga az összeg jár vissza.

[link]

2012. ápr. 17. 15:53
 2/10 Szentirmainé ***** válasza:
79%
Sajnos ez csak akkor igaz, ha a szerződés lejárta előtt mondja vissza a vételt az eladó. Akkor az ő hibájából hiusul meg az ügylet - viszont: ha a hitel eltolódott és közben lejárt a szerződés, ugy a te hibádból hiusult meg az ügylet.....a foglaló elvész!
2012. ápr. 17. 16:01
 3/10 Smartguy86 ***** válasza:
Jah, bocsi, igen ezt kihagytam :D
2012. ápr. 17. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Cseréről van szó. Senki nem adott foglalót vagy előleget. Egyszerűen megegyeztünk szóban,mert nekünk is nagyon jó és neki is. A bank is azt mondta 2-3 hét. Viszont nagy hanyag volt az ügyintéző és emiatt 2 hónapja tolódik a dolog, ami nekünk is rettentő bosszantó. Az ő egyértelmű hibájából csak 1,5 hónap azzal telt, hogy semmi nem történt.

Jelenleg megértem a másik felet, mert szegény már honann tudja mi folyik itt, persze tájékoztatva van, de már több mint 2 hónapnál tartunk. Viszont nála jelentkezett valaki, aki azonnal megkötné a szerződést.

2012. ápr. 17. 16:03
 5/10 A kérdező kommentje:
Szentirmainé! mi már beszéltünk (értékbecslő ügyben)...még arről van szó :(
2012. ápr. 17. 16:04
 6/10 Smartguy86 ***** válasza:
71%
Nem várhatod tőle, hogy megtartsa, ha ő le akarja zavarni az ügyet mielőbb. Viszont a banknál tehetsz panaszt, amiért előveszik az ügyintézőt...
2012. ápr. 17. 16:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Persze tudom, nem is hibáztatom. Az ügyintézőt annál inkább!!! Már 3/4 éve volt egy dolog, amiről állítólag értesít engem. Azóta is. Rendben azért nem szóltam, megoldódott. De már ez minősíti.

Majd jött ez, és kiderült nem is cselekedett 1,5 hónapig. Ez már azért sok egyszerre.

Nyilván fogunk panaszt tenni, sőt ezt neki is mondtuk, miután kiderült 1,5 hónapig ült a papírokon csak úgy...minket félrevezetve, hogy ő intézkedik :( De mit fog érni az a panasz??Semmit.

2012. ápr. 17. 16:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Semmi, így jártál. Magyarországon ma nem lehet elintézni pát hét alatt egy lakáshitelt, az minimum 2-3 hónap mindenhol.
2012. ápr. 17. 19:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Tudod a vicc, hogy ez nem konkrétan lakáshitel ügyintézés. annál csekélyebb ügy.Anno még a lakáshitelt is 1 hónap alatt lerendeztük...hát ez van. Így jártunk. Nem tudom ha én a munkahelyemen így végezném a munkámat, meddig lenne munkám:(
2012. ápr. 17. 19:41
 10/10 anonim ***** válasza:

PSZAF panaszt lehetne tenni, de szerintem semmi nem fog történni.

Szerződést gondolom kötöttetek, amiben szerepelt egy fizetési határidő. Ha a bank azzal a határidővel bevette az anyagot és ehhez képest csúsztatok, akkor viszont a panasz megállhatja a helyét, de attól Neked még nem lesz jobb.

Nem lehetne megsürgetni a hitel átfutását? Nem tudom melyik bankról van szó, de hiteltanácsadóként nem egyszer intéztem hitelt 1-2 hét alatt, amiben benne volt a beadástól egészen a folyósításig terjedő időszak. Nyilván nincs hiteltanácsadód, de a fiókvezetővel Te is beszélhetsz...

2012. ápr. 18. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!