Miért nem jött át a pénz?
Az OTPre jellemző.
A vállalati számlánk a KHnál van és az OTPsről nekünk utalt pénzek rendszerint 1 nappal tovább "jönnek" mint a más bankokból utaltak.
Ha anyukád 11-én este utalt, azt csak 12-én dolgozta fel az OTP. Ül rajta egy kicsit, és majd ma kapod meg.
Igen, csakhogy az esti utalások nemcsak terhelődnek, hanem a legtöbb banknál jóvá is íródnak másnap.
Amit én KSról elutalok idegen bankba este, azt másnap délelőtt már megkapja a címzett. Más bankoknál is hasonló.
Az OTPseket viszont nem kapod meg másnap, csak a harmadik napon.
Direkt figyeltük a cégnél, mert OTPs partner kérte, hogy nézzük meg, mivel sok partnere reklamált, hogy nincs ott időben a pénz.
Az OTPsek és a Takarékszövetkezetesek rendre 1 nappal tovább jönnek, mint más bankokból.
09:47!
Ez érdekes, én dolgoztam bankban, IT-n, és többször néztem át a GIRO folyamatot.
Ahogy a harmadik hozzászóló is írta, alapvetően a bankközi átutalásokat a bankok délután zárják, és éjszaka számolják el egyben a GIRO-n keresztül. Ezt másnap a bankok szétosztják a saját célszámláik között.
Abban az esetben, ha este adsz fel megbízást, akkor csak a következő nap délután teszik be a GIRO-n keresztüli elszámolásba, így két nap az átutalás időtartama.
Ha nagyon sürgős az átutalás, akkor lehet használni a VIBER-t, ami gyakorlatilag az azonnali átutalást teszi lehetővé – de ez drágább.
Amúgy az állam előírta a bankoknak, hogy mostantól ne napi egy, hanem napi 5 alkalommal számoljanak el egymás között, így gyorsabban jut el a pénzed (akár még aznap) a másik bankba. Talán július a határidő, most az összes bank ezerrel dolgozik, hogy ennek eleget tegyen – persze ez hatalmas változásokat követel meg az IT-rendszerekben, kíváncsi vagyok, hogy melyik bankok lesznek készen a határidőre :)
Részletesebben az elszámolásról:
De itt is elég részletesen írtak róla:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!