Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért nem jött át a pénz?

Miért nem jött át a pénz?

Figyelt kérdés
Sziasztok, anyám otp bankból utalt nekem pénzt, 11.ikén, este online a volksbank számlámra, az lenne a kérdés miért nem érkezett meg a pénz, mikor ő megkapta a visszaigazolást, a számlám pedig nem minuszos! Mennyi idő ez, vagy mi lehet a baj?

2012. ápr. 13. 06:42
 1/5 anonim ***** válasza:
41%

Az OTPre jellemző.

A vállalati számlánk a KHnál van és az OTPsről nekünk utalt pénzek rendszerint 1 nappal tovább "jönnek" mint a más bankokból utaltak.

Ha anyukád 11-én este utalt, azt csak 12-én dolgozta fel az OTP. Ül rajta egy kicsit, és majd ma kapod meg.

2012. ápr. 13. 06:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, remélem tényleg mert nagyon ideges vagyok miatta. De tényleg köszi!
2012. ápr. 13. 07:02
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
Ez nem bankfüggő. A Giro rendszer délután zár, tehát ha este indítasz utalást (bármelyik bankból), az csak a másnapi körben fog lefutni, ezért tűnik úgy, hogy "ül a bank a pénzen".
2012. ápr. 13. 08:57
 4/5 anonim ***** válasza:
67%

Igen, csakhogy az esti utalások nemcsak terhelődnek, hanem a legtöbb banknál jóvá is íródnak másnap.

Amit én KSról elutalok idegen bankba este, azt másnap délelőtt már megkapja a címzett. Más bankoknál is hasonló.

Az OTPseket viszont nem kapod meg másnap, csak a harmadik napon.

Direkt figyeltük a cégnél, mert OTPs partner kérte, hogy nézzük meg, mivel sok partnere reklamált, hogy nincs ott időben a pénz.

Az OTPsek és a Takarékszövetkezetesek rendre 1 nappal tovább jönnek, mint más bankokból.

2012. ápr. 13. 09:47
 5/5 anonim ***** válasza:
64%

09:47!

Ez érdekes, én dolgoztam bankban, IT-n, és többször néztem át a GIRO folyamatot.

Ahogy a harmadik hozzászóló is írta, alapvetően a bankközi átutalásokat a bankok délután zárják, és éjszaka számolják el egyben a GIRO-n keresztül. Ezt másnap a bankok szétosztják a saját célszámláik között.

Abban az esetben, ha este adsz fel megbízást, akkor csak a következő nap délután teszik be a GIRO-n keresztüli elszámolásba, így két nap az átutalás időtartama.

Ha nagyon sürgős az átutalás, akkor lehet használni a VIBER-t, ami gyakorlatilag az azonnali átutalást teszi lehetővé – de ez drágább.

Amúgy az állam előírta a bankoknak, hogy mostantól ne napi egy, hanem napi 5 alkalommal számoljanak el egymás között, így gyorsabban jut el a pénzed (akár még aznap) a másik bankba. Talán július a határidő, most az összes bank ezerrel dolgozik, hogy ennek eleget tegyen – persze ez hatalmas változásokat követel meg az IT-rendszerekben, kíváncsi vagyok, hogy melyik bankok lesznek készen a határidőre :)

Részletesebben az elszámolásról:

[link]

De itt is elég részletesen írtak róla:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

2012. ápr. 13. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!