Mennyi idő után veszi el a bank az ingatlant (többi lent)?
Januártól már nem tudjuk fizetni, a ház hiteleit (Axa Bank). Megpróbájuk eladni, de pici az esély, hogy sikerülne. Mára már az emelt kamatok+árf. vált. miatt szinte az egész ház étéke a hitel. Nem siránkozok, csak várnám a tapasztalatokat (saját, vagy hallomásból), hogy konkrétan a "nem fizetéstől" a gyakorlati elvételig mennyi idő telt el másnál, főleg az Axa Bankosoknál. Nekem 1ismerősöm van aki 2éve nem tudja fizetni, és még mindig az ingatlanban lakik, pedig felmonták a szerődésüket 4hónap után (de azóta semmi).
Nagyon kérem, hogy kioktató, sértegető válaszokat, ami nem a kérdéshez tartozik senki ne írjon. Az Én lelkem, életem amúgy is romokban hever, de a 3gyönyörű Fiam miatt állnom kell a sarat...
Előre köszönöm a tapasztalatokat!
Èn nem kioktatni akarlak. Konkrétan nem tudom az idöt, gondolom ez függ a végrehajtótól, mert ezt nem a bank fogja elvenni hanem a végrehajtó. A bankos hietelknél a bank egyböl kiadhatja a végrehajtónak a tartozást. Ök ezt átveszik majd megjelennek nálatok. ha kevés a tartozás akkor ingóságot próbálnak vinni, ha sok a tartozás árverezik az ingatlant.
DE a végrehajtó elöször maga pénzét veszi el, mert ö is díjért dolgozik. Vagy is ha sokszor ki kell mennie, nem müködtök együtt még ezek is szézrekre ugorhatnak.
Ami megint csak nem jó minél tovább húzzátok, hogy a bank felé is kamatot kell fizetnetek. vagy is ha 2 év múlva lesz csak végrehajtás az nektek még nagyobb anyagi csöd, mert akkor 2 évnyi plussz kamatot is ki kell fizetni.
Ilyen esetben én azt mondom még ha áron alul is de minél hamarabb eladni az ingatlant és albérletbe menni, mert így csak tartozás tartozás hátára raktok a végén olyan sok lesz, hogy még ennivalóra sem marad és akár a gyerekeket is elvehetik.
A végrehajtó elöször megpróbálja rendes piaci értéken elárvrezni, ha esetleg ezért nem megy, akkor csak a tartozás összegét akarja megkapni, így nektek még egy fillér sem marad.
Pl ha van egy 20 milliós ingatlanotok. 10 millió tartozással, és csak 15-t tudjátok eladni is jobban jártok, mert marad 5 millió. az ingatlan értéke 2 év múlva sem lesz több, söt a mai magyar ingatlan piacon nincs esély elkövetkezendö 20 évben hogy ingatlan ár nöjön, söt szerintem csökkeni fog még, így inkább most eladnám a minimum összegért.
Az, hogy mennyi idő után veszik el az ingatlant, függ attól is, hogy milyen szerződést írtál alá. Van ahol csak jelzálog jog van bejegyezve, van, ahol jelzálog, és elidegenítési tilalom, és sajnos van, ahol opciós vételi jog. Az utóbbinál kérdezés nélkül viszik, a másodiknál, és az elsőnél még lehet alkudni.
Próbálkozz az alkuval, hát, ha ki tudod húzni a rögzített árfolyamig, ami Neked megoldás lehet. Gondolom erről már hallottál, 5 évig fizetsz kevesebbet. Erről a bankban érdeklődjél.
Ha eladásban gondolkodsz, indul egy ingatlanos licit oldal, ahová fel tudom tenni hirdetésre az ingatlanodat, ha érdekel keress meg a részletekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!