Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tanácsokat kérnék pénzügyet...

Tanácsokat kérnék pénzügyet illetően. Ti mit ajánlatok a lenti "problémára"?

Figyelt kérdés
Szóval hála a szüleimnek és nagymamáimnak mikor születtem nyitottak egy ifijussági betétszámlát.Most hogy 20 éves vagyok már én rendelkezem az összegről.a kamat nevetségesen alacsony,így valamit kezdeni kellene a pénzel hiszen így nem sok értelme van.az összeg 1,5 millió forint.Szerencsére beláttam hogy kocsi motor meg hasonló számomra még értelmetlen dologra elpazarolni hatalmas hiba lenne,amibe pedig a kockázat nem minimális(pl Tőzsde) abba nem mernél belerakni,hiszen ez számomra hatalmas összeg.így megkérdezném hogy szerintetek mi lenne a legoptimálisabb megoldás számomra?válaszokat előre köszönöm!

2012. ápr. 2. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
8000% mi? Akkor most kérlek számold ki, hogy mennyi volt a reálhozam. :)
2012. ápr. 2. 22:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Az előző féléket felejtsd el. Egyetlen dolgot akar: jutalékot a befektetésed után (a korábbi hozamok inkább arra ösztökélnének, hogy vegyem ki a pénzem abból, mert az adott dolog túlértékelt lett - persze az egyszeri embereket könnyű lépre csalni a múltbeli hozamokkal).

Ekkora összeget, látva a kockázattűrő képességedet bankbetétbe tartsd. Nyiss valamelyik magyar nagybanknál bankszámlát (bár már jó eséllyel most is van), és nagy részét kösd le fél-1 évre, 500ezrenként (hogyha mégis kell valamire akkor ne kelljen az egészet feltörni).

Néhány tízezret meg tegyél félre egy biztonsági alapnak (ezt akár otthon is tarthatod).

2012. ápr. 2. 22:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Pár gondolat válaszként az aranyról:

Ha levonjuk az inflációt a hozamból,még akkor is a legjobb és legrégebbi befektetésről beszélünk. Valaki tud olyan befektetést mutatni,ami az elmúlt 100évben magasan az infláció fölött teljesített? Van olyan részvény-alap, állampapír,vagy bármilyen banki befektetés,lekötés,amit vissza tudunk nézni akár csak az elmúlt 20évre? Nincs...

1900-ban 1dollár 1,5g aranyat ért.Most 1g arany 53,92 dollárt ér(2012.04.02.22óra 32-kor)

Nem jó kifejezés,hogy túlértékelődött az arany,hiszen mindig is nagy értéke volt,és a jövőben is az lesz.Ezt mutatják a grafikonok.

Pár gondolat a banki lekötésekről:

Az óriásplakátokon látható 8-9%-os hozam csak csalogatás.A valóságban ez éves 3-4% hozam.És mennyi is az infláció???

Akkor inkább nyiss egy AXA-s számlát,ahol 500 000Ft fölött lekötés nélkül is több,mint 6%-ot kamatozik a pénzed.

2012. ápr. 2. 22:41
 4/9 kapo1588 ***** válasza:

Először is szerintem ne itt tedd fel a kérdésed, mert itt általába ügynökök válaszolnak vagy mlm emberkék és vagy életbiztosítást vagy arany befektetést ajánlanak...

megkérdezhetem mekkora most a kamat? Szerintem nézz körbe a piacon addig meg kösd le valamelyik banknál, az unicreditnél most 2 hónapra adnak 9,5 % az axánál 3 hónapra 8,5 %. Ezek most biztos és kedvező ajánlatok.

2012. ápr. 3. 05:52
 5/9 A kérdező kommentje:
1,5% most rajta.szerintem is az lesz hogy most lekötöm egy 3 hónapra az egészet és azalatt körbejárom a bankokat és részletes tájékoztatást kérek.
2012. ápr. 3. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:

azt érdemes megkérdezned, hogy az ifjúsági takarékbetét milyen előnyökkel szolgál jelenleg?

Mi arra használtuk fel, hogy mikor a házat építettük hitelt vettünk fel rá, ugyanis törvény szabályozta (2003), hogy államilag támogatott hitel jár az ifjúsági betétekre. Igaz, hogy alacsony volt a betéti kamat, de a rá felvehető hitelkamat is igen alacsony volt.

ha lakáscélod van, ezt a lehetőséget érdemes mérlegelned.

2012. ápr. 4. 09:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha a bankokat végigtudod járni akkor a neten is tudhatsz egy keresést intézni. www.jokamat.hu az összes bank és takarékszövetkezet bankbetétei fentvannak.

Amúgy nálam is volt egy pénzügyi tanácsadós csicska, beakart húzni a csőbe az unitlinked megtakarításával aztán a végén "időhiány" miatt egy üres lapot is aláiratott volna velem :D. Felkellett volna pofoznom utólag rájöttem... hihetetlen mennyire ostobának néznek minket az ügynökök meg pénzintézetek. Aztán sajna nagyon sokan beis dőlnek a jól hangzó sallang dumáknak, és a meglévő pénzügyi potenciáljukból a bankok húznak csak hasznot.

Az egyik fele ez, a másik fele hogy hiába nagy pénz, főleg az ebben rejlő lehetőségek miatt nagyszerű dolog. Ha később is csak elkölteni akarod, nem használni, sokat veszítessz lehetőségek terén. A tőzsdével óvatosan kell bánni de hosszútávon az egyik legjobb lehetőség. Persze kockázata még hosszútávon is van, de a sikerhez szükség van kockázatvállalásra is.

2012. ápr. 4. 09:48
 8/9 anonim válasza:
Én tudom, hogy nehéz a helyzet, de egy jó tanácsot tudok adni, nekem van egy saját megbízható pénzügyi tanácsadom, aki nagyon jó ajánlatokat tud adni, én csak ajánlani tudom. Ha gondolod szívesen összehozlak vele.
2013. jún. 25. 17:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Lakossági Prémium Államkötvény ajánlom, TBSZ-re helyezve, a kincstári fiókokban vetetett számlán tartva. Konkrétan 2008/I elnevetésű papír vételét ajánlanám.
2013. jún. 26. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!