Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha kezes vagyok, mennyiben...

Ha kezes vagyok, mennyiben befolyásolja a későbbiekben azt hogy lakáshitelt kapjak? Van jelentősége?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 15. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Arról függ, hogy sortartó vagy készfizető a kezességed.

A készfizető a rosszabb (ekkor egyetemlegesen felelsz az adós hiteléért), a sortartó kezesség esetén pedig akkor kell helytállnod, ha az adóstól nem tudják behajtani a követelést.

Amúgy a kezesség kb. azzal egyenértékű, mintha adós lennél. Azaz banki szempontból a bonitásod sokkal kisebb, mintha nem lennél kezes.

Csúnyát mondok: Lehetőség szerint ne fedd fel, hogy kezes vagy más hitelében... Egyéb esetben nem biztos, hogy megkapod a hitelt.

2008. ápr. 15. 23:29
 2/2 anonim ***** válasza:
romlik a hitelképességed, és valóban meg lehet próbálni nem bevallani, hogy kezes vagy egy hitelben, de ha bírálatkor ez kiderül, ne csodálkozz, ha elutasítanak! és az elég kellemetlen, ha már kifizetted az értékbecslőt, blabla költséget, és akkor mondják, hogy el vagy utasítva! az indokát nem fogják megmondani, csak gyaníthatod, hogy ez lehetett az oka. amit tudnék tanácsolni, hogy kérdezd le, hogy BAR listán vagy-e adott évben bármelyik banknál ingyenes a lekérdezés (de azért erre kérdezz rá náluk is), levélben kiértesítenek. ha nem vagy az, nagyobb eséllyel próbálhatod meg. mert ha mondjuk az a hitelügylet, amire te kezességet vállaltál gázos, kerülhetsz BAR listára! szerintem próbálj meg kikerülni abból a hitelből! ha már régen vettétek fel azt a hitelt, talán lecsökkent annyira a tőketartozás, hogy már az adós egyedül is elbírja, és akkor vegyen fel egy akkora összeget egyedül, amiből ő azt visszafizetheti!
2008. aug. 9. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!