Hitelkártya: Készépnz felvételnél mennyi lesz a kamat ha pl egy ezrest felveszek? Ez kihat a vásárlásokra is?
Tudom a legnagyobbhülyeség! Megvan már lassan 8hónapja de még nem használtam de úgy volt, hogy egyszer szükségem lesz rá de mégse kellett.
Szóval az éves thm 40%, 2.6% az ATM-ból való felvétel.
A kihat a vásárlásokra is kérdés értelmezése. Ha időben visszafizetem a vásárlást az ugye ingyenes, de ha már veszek le pénzt azért kamatot, kezelési költséget számítanak fel de mivel a hitelkeretből vásároltam is meg pénzt is vettem fel a kamatot rárakja majd a levásárolt összegre is???
Előre is köszönöm kedves válaszaitokat!
Nézd, itt oldalakat lehetne írni arról, hogy miért hatalmas hiba hitelt felvenni, főleg hitelkártyát igényelni.
Olyan adósságspirálba kerülhetsz amiből aztán ki nem tudsz törni.
A hitelkártya nem arra való, hogy nincs pénzem és abból élek, nagyon nem.
Ne haragudj, de nekem úgy tűnik, hogy tipikus példája vagy annak aki felelőtlenül csináltat hitelkártyát.
Még azt sem tudod, hogy milyen konstrukció. Ez már tényleg a borzasztó.
Menj be a bankba és szüntesd meg a hitelszámlád. Persze ehhez az kell, hogy ne legyen tartozásod a hitelszámlán.
Ha van, határidő előtt egyenlítsd ki. Ha nincs, ne is legyen és szüntesd meg.
Miért nem használsz inkább bankkártyát, ha kártyát szeretnél?
Az emberek nagy része azt használ, azzal is tudsz mindenhol fizetni ahol elfogadnak kártyát és nem kerülhetsz adósságspirálba.
Ezt a legnagyobb jó szándékkal írtam.
En szeretem a hitelkartyakat.
Kulfoldon elek. A hitelkartyara vasarlasoknal 13%ot szamolnak fel (eves), a keszpenzfelvetelre pedig 26%ot plusz valami 5 dollar minden 100 dolcsira.
A havi szamlalevelen ketfele dij szerepel, az egyik a vasarlasok dija, a masik a KP dija. Ha bizonyos osszeget kifizetek a kartyan, akkor eloszor mindig a nagyobb %osat fogja a bank csokkenteni.
A hitelkartyat akkor jo hasznalni, ha a honap vegen mindig visszafizeted a teljes osszeget. Ez azert jo, mert bizonyos kartyakkal lehet pontot gyujteni, amit kesobb peldaul legitarsasagnal elhasznalhatsz. Mi igy hoztuk ki az egyik szulot, hogy bevaltottuk az osszegyujtott pontokat egy repjegyre.
Tovabba a hitelkartya biztonsagos. Ha elveszitem, vagy ellopjak es valaki koltekezik vele, akkor nem az en felelossegem bizonyitani hogy nem en voltam. Eleg szolni a banknak, hogy elveszett a kartya, a tobbit pedig ok elintezik. Vagyis ha tenyleg nem en vasaroltam vele, akkor nem fogjak rameroszakolni, hogy fizessem ki.
A bankkartyat soha nem is viszem magammal, csakis ha keszpenzt akarok kivenni a gepbol. Ugyanis ha a bankkartyat veszitem el/lopjak el, akkor tenylegesen az en penzemet nyuljak le a szamlarol es ebben az esetben is indit a bank eljarast, de addig nem latom vissza a penzem, amig az eljaras tart. Ha egy honapig, akkor egy honapig hianyzik az a penz. Ellentetben a hitelkartyaval, ha azt hasznaljak illetektelenek, akkor a bank penzet hasznaljak es nem az enyemet!
Veszesetekben is kivalo segitseg lehet egy hitelkartya, ha hirtelen nagy osszeggel kell elorukkolni (lehet akarmi egy letort fog, vagy egy lopott kocsi es berelni kell valamit, amig a biztosito intezkedik, csaladi esemenyekre hazarepulni es utolso pillanatban jegyet venni stb) ilyenkor az embernek biztonsagerzetet ad, hogy ott a kartya, ha kell lehet hasznalni, es a kovetkezo 30 napban pedig behuzom a szijat, hogy ho vegen kifizessem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!