Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy intézzem el, hogy kiadják...

Hogy intézzem el, hogy kiadják nekem édesapám bankkártyáját?

Figyelt kérdés
Apum sajnos fekvőbeteg, és nemigen tud menni hivatalos ügyeket intézni személyesen. Engem szokott megkérni meghatalmazással, hogy járjak el helyette. Az OTP-ben azonban nem engedik, hogy meghatalmazással vegyem át a kártyáját, mert valami papírt alá kell írni neki is személyesen. A kártyaigénylést online jelentettük be, mert azt se lehetett meghatalmazással, csak személyesen. Hogy tudnám mégis elintézni, hogy hajlandóak legyenek nekem kiadni?
2012. márc. 24. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Miért a bankba küldettétek? miért nem haza? Akkor csak bedobták volna. Kérd, hogy postázzák.

Egyébként készíttess egy közjegyzői meghatalmazsát minden ügyintézésre, azt mindenhol elfogadják.

2012. márc. 24. 11:46
 2/6 anonim ***** válasza:
81%
Első válaszolónál a pont! Közjegyzői meghatalmazást kell íratni, ami ugyan nem tudom mennyi pénz, de biztos nem kevés. Aztán azzal már mindent lehet intézni.
2012. márc. 24. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták: közjegyző.

Azt írjátok bele, hogy a PIN-kódot is jogosult vagy átvenni, különben azt nem kötelesek átadni.

És ha interneten nem tudod aktiválni, akkor azt is rá kell írni.

Jobbulást apukádnak!

2012. márc. 24. 15:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek, végül sikerült elintézni. A harmadik válaszolónak lett igaza, rá kellett írni a meghatalmazásra, hogy a PIN kódot átvételére is felhatalmaz.

A közjegyzői meghatalmazást már kérdeztük, min. 30e Ft. Ennyiért viszont nem éri meg szerintünk, akkor inkább minden alkalommal újat csinálunk.

2012. márc. 26. 08:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Ja, és csak azért nem haza küldettük, mert az online rendelésnél nem volt ilyen lehetőség. Az valószínűleg személyes átvételnél lehetséges csak, de akkor nem csináltunk semmit, mert ugyanúgy nem tud elmenni akkor sem.
2012. márc. 26. 08:26
 6/6 anonim válasza:
Az OTP több bankkártyájára nem lehet postai kézbesítést kérni függetlenül az igénylés helyétől tehát személyesen bankfiókban sem. Az indokuk az hogy nem biztonságos, és ehhez akkor is ragaszkodnak ha a bankkártya nincs aktiválva átvételkor.
2014. szept. 29. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!