Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Németországi BB bankból...

Németországi BB bankból hogyan tudok a magyar MKB bankba átutalni?

Figyelt kérdés
Át kéne utalnom Németországból egy magyar bankszámlaszámra pénz. De még sose csináltam ilyet. Van egy 24 jegyű bankszámlaszám ahová át kell utalnom. De szükségem lenne a bank kódszámára mert az az internetes átutalásnál kötelező megadni. Tud vki segíteni aki csinált már ilyet?
2009. jún. 11. 20:10
 1/2 Hintalow ***** válasza:

Deviza utaláshoz a következőek szükségesek:

a 24 jegyű számlaszám nem elég, az csak az országon belüli utaláshoz megfelelő.

Az úgynevezett IBAN számra lesz szükséged, ami a 24 jegyű számlaszám nemzetközi formátuma, országazonosítóval.Ezt az mkb-nál kellene megkérdezni (ha az a számla a tiéd, ha nem akkor csak annak a számlának a tulajdonosának adják ki, vele kellene kideríttetni.)

Ezen kívül kell még az ún. swift kód, ami a bankok nemzetközi azonosítója, megnéztem neten, az mkb swift-je:

MKKBHUHB (minden magyar bankké 8 betűböl áll)

Amit még esetleg kérhetnek az utaláshoz, az az mkb címe, ilyenkor a bank székhelyének a címe kell, nem valamelyik fiókjáé.

2009. jún. 12. 09:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Most már legalább el tudom kezdeni vhol! :)
2009. jún. 12. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!