Ha idő előtt megszüntetem a fundamenta megtakarításom visszakapom a pénzem?
Ha pl 4 éves szerződést kötöttem és 2 év után beütne a krach akkor visszakapnám az addig befizetett összeget?
gondolom állami támogatás stb nem járna, de legalább a befizetett összeget visszakapnám?
a teljes befizetett összeget visszakapod, a felgyülemlett kamatokkal együtt, a 3 hónapos kiutalási idő után, az állami támogatás nélkül
sürgősséggel (azt hiszem 3%-ért) pedig egy hónap után kapod vissza
nem vonnak le semmit
NNa, megkérdeztem tesómat, ő területi vezető volt a Fundamentánál:
Nem mindegy hogy mennyi ideje megy a szerződés. Ha elérte a 4 évet akkor már más a helyzet.
4 év előtt elveszik az állami támogatás, de minden pénzt visszakapsz, amit befizettél.
semmit nem vesznek el belőle,ezen kivül van egy kis kamat rajta, de az minimális.
4 év után megkapod az állami támogatást, de be kell mutatni számlákat, hogy lakáscélra használta fel, viszont ezt lehet szerezni.
Nos, nem szüntetném meg. Megosztanám. Az egyiket minimális összegen tovább fizetném, így az addigi állami támogatás nem veszne el. A másikat pedig kivenném.
Sok megoldás van, de mindig az adott helyzet hozza a legjobbat!
Ha megszüntetted, akkor tudd:
1.) qkker válasza minden alapot és ismeretet nélkülöz;
2.) Digo válasza helyes, kivéve a "számla szerzésre" vonatkozó megjegyzését, ezt ne tedd!
Bármilyen egyéb, FUNDAMENTA-ra, vonatkozó kérdéssel keressetek nyugodtan.
"1.) qkker válasza minden alapot és ismeretet nélkülöz; "
Valóban minden alapot nélkülöz, anyám 5 évig fizette, aztán "könyörögte ki" a pénzt, mert mégsem lett csatornázás a falunkban.
Szia!
Visszakapod a pénzt, természetesen állami támogatás nélkül. Egyedül az évi 1800 Ft-os számlavezetési díj kerül minden szerződés esetében levonásra, amit elvileg befizetsz évente az állami támogatás veszteségének elkerülése érdekében. Felmondás esetén csak az időarányos havi 150 Ft-os számlavezetési díj kerül levonásra, amennyiben a 3 hónapos felmondási időt nem akarod megvárni lehetőség van gyorsított eljárást kérni, mely egy hónap és a betétegyenleg 3 %-a kerül levonásra ez esetben.
A kamatokat pedig megkapod rá tarifától függően 3 % vagy 1 %.
(Megosztás pedig alapjáraton jó ötlet ha majd folytatni szeretnéd, de attól az állami támogatás még elveszik, csak a megosztással létrejövő szerződés örökli a megtakarítási időt, így amennyiben egy 3 éves szerződést osztasz meg és mondasz fel, úgy az új szerződésen 1 év múlva igénybe veheted az állami támogatást mert 4 évesnek fog számítani de ugye csak az utolsó egy évre amikor befizetést teljesítettél csak arra jár állami támogatás).
Remélem tudtam segíteni. Ha kérdésed lenne írj nyugodtan.
Üdv: Panka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!