Nyitottam az OTP-nél bankszámlát már egy ideje. Van hitelkeretem? Hogy működik ez az egész?
Sok bajod lesz még az OTP-vel. A legpocsékabb az adminisztrációja az összes bank közül.
Hitelkeretet kérni kell. Ha legalább 3 hónapja oda megy a fizetésed,akkor kérheted tőlük. A fizetésed összegétől függ,hogy mennyi hitelt adnak.
A keretet egyösszegben,de részletekben is felveheted. Amikor megérkezik a számládra a béred,akkor a hitelt törlesztik belőle,és újra felveheted a pénzt.
Ha viszont munkanélküli leszel,vagy kevesebb lesz a béred, a hitelt egyösszegben vissza kell fizetned.
"akkor a hitelt törlesztik belőle"
Ez nem teljesen igaz. Hitelkeret lényege az, hogyha te mondjuk felveszel 150.000 forintnyi hitelkeretet, havonta egy bizonyos %-ot húznak kamat fejében, addig amíg vissza nem fizeted a 150.000-et. Tehát a 150.000 tartozásból nem tűnik el addig egy árva fitying sem, amíg nem módosítod a hitelkeret összeged, vagy nem fizeted vissza egybe az egészet.
2 éve vettem fel 150ezer hitelkeretet, havi ~3000 forint kamatot húznak le, és még mindig 150ezret kellene visszafizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!